Richard Hammond z Top Gearu se vyznal ze vztahu k Oliverovi

Už jste někdy slyšeli o Opelu jménem Oliver? Právě tak pojmenoval svůj Opel Kadett z roku 1963 známý britský moderátor Richard Hammond. Mezi Hammondem a Oliverem se vytvořilo pevné pouto: Richard koupil Kadetta v Botswaně v roce 2007, kdy se s ním pro TV pořad Top Gear vydal na dobrodružnou pouť Afrikou. Nyní Hammond otevřel svoji garáž a vysvětluje, proč má rád značku Opel a co plánuje dělat s letitým Oliverem. 

Richard Hammond and his Opel Kadett A „Oliver“

Hammond je pravým automobilovým nadšencem. Automobiloví fanoušci jej znají jako neposedného televizního moderátora úspěšných automobilových pořadů Top Gear a The Grand Tour, kde pravidelně organizuje bláznivé aktivity a podrobuje testované vozy tvrdým zkouškám. Jedním z testovaných automobilů se stal Opel Kadett z roku 1963, s nímž Hammond před 13 lety vyrazit na 1000 mil dlouhou cestu po jižní Africe. Hned od začátku se mezi ním a jeho novým společníkem Olivierem vytvořilo pevné pouto. A Oliver ho nikdy nezklamal, přežil peklo nejnáročnějších cest a projevil vlastnosti, kterých si lidé obvykle váží. „Oliver je statečný. A je tak věrný, jak jen může být opravdový přítel,“ říká Richard Hammond na adresu svého Opelu Kadett A.

Ne nadarmo je Kadett A dodnes symbolem německého „ekonomického zázraku“. V letech 1962 až 1965  sjelo z výrobních linek asi 650 000 těchto vozů a mobilizovalo velkou část populace i celé rodiny. Za tímto úspěchem Kadettu stojí především jeho vitální čtyřválcový motor o výkonu 40 k, nízké provozní náklady, velký kufr a překvapivě prostorný a moderně řešený interiér. Dobové inzeráty lakonicky tvrdily: „Opel Kadett, ve zkratce OK!“

Když se v Africe pokoušeli překročit řeku uprostřed savany, Oliver začal dokonce plavat. Není divu, že Hammond Oliviera v Africe nenechal, ale postaral se po natáčení o jeho přesun do garáže ve Velké Británii, kde Kadett prošel velkou renovací. A dnes plánuje jeho další proměnu –  jakou vlastně?!?

 

 

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru