VW Multivan – Jedeme na dovolenou – test

Volkswagen Transporter slaví letos úctyhodnou sedmdesátku a v posledních letech se velkému zájmu těší jeho verze určené pro přepravu osob. Pod názvy California či Multivan se skrývají různě modifikované vozy, které umožňují posádce přespání, vlastní vaření či uspořádání pracovní schůzky. Právě posledně jmenovaná varianta se ocitla v našem redakčním testu.

IMG_2386

Ať už jeho různé varianty znáte pod jmény jako Bulli, Kombi nebo Microbus, původně dostal jednoduchý název – T2, a to v roce 1950, kdy ve Wolfsburgu opustily továrnu první exempláře. Za celá ta léta s ním jezdili řemeslníci, rodiny, v době hippies i tzv. květinové děti, později dobrodruzi na výpravách za adrenalinovými sporty nebo do cizokrajných zemí. Jeho dnešní podoba, prezentovaná jako T6 a T6.1 jezdí po silnicích od roku 2015, kdy se také vrátila oblíbená dvoubarevná verze.

IMG_2384

Loni na podzim se představil modernizovaný model, který dostal především nové technologie podporující digitalizaci, jíž se ani automobily dnes nemohou vyhnout. Díky tomu máte kromě inteligentních asistenčních systémů k dispozici také integrovanou SIM kartu pro trvalé připojení k internetu. V novém se nabízejí modely Transporter, Caravelle, Multivan i California, na výběr jsou turbodieselové motory v několika výkonových provedeních od 90 do 199 koní.

Pro test jsme vybrali ten nejvýkonnější dvoulitr, abychom prověřili, jak komfortní a příjemné svezení poskytne vůz pro „výjezdní zasedání“. Zvolili jsme trasu z větší části po dálnici, ale nechyběly ani okresky, zčásti i jízda po nekvalitních silnicích třetí třídy, kus trasy vedl Prahou i okresním městem.

První dojem byl ten nejlepší… Velký test najdete v novém čísle časopisu AutoforDrive.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru