Nová čtyřkolka od Polarisu dorazila do Evropy

Polaris RZR, celosvětově nejprodávanější řada sportovních vozidel side-by-side, zvedla loňskou převratnou novinkou RZR Pro XP laťku o pořádný kus výš. A nyní si tento model mohou dopřát i zákazníci v Evropě.

 polaris2

Vlajková loď RZR Pro XCP Ultimate, která dorazí k evropským dealerům v průběhu letošního jara, je plná inovací jako je systém aktivního odpružení DYNAMIX 2.0 – první a jediný inteligentní systém navržený pro jízdu v terénu – nebo modernizovaný infotainment RIDE COMMAND se sedmipalcovým displejem.

RZR Pro XP Ultimate nedělá kompromisy a nabízí odpružení s neuvěřitelnými zdvihy a techniku, která zvládne každý terén. Model XP Pro má využitelný zdvih 55,9 cm a novou generaci aktivního odpružení Dynamix 2.0 s tlumiči FOX 2.5 Podium Live Valve Shocks. Systém DYNAMIX 2.0 se snadno nastavuje i za jízdy díky automatickým a praktickým ovladačům na volantu, kterými lze volit jednotlivé režimy. Nechybí ani tlačítko DYNAMIX “X” pro aktivaci systému na nejtvrdší režim, takže na dorazy se nedostanete ani v extrémních situacích.

polaris

Modely Pro XP se mohou pochlubit také výrazným zlepšením držení stopy, větším přechodovým úhlem a menším poloměrem zatáčení. O dokonalou trakci a bezstarostný zážitek z jízdy se postarají obrovské pneumatiky a přiřaditelný pohon všech kol. Model má bytelné šasi, jednodílný rám a pohonné ústrojí s masivním výkonem. Díky bohatě dimenzovanému odpružení vpředu i vzadu má model světlou výšku 36,8 cm a díky tomu projede i nejnáročnějším terénem.

Když se podíváme do kabiny, řidič sedí níž v plně nastavitelném sportovní sedadle obklopen kokpitem. Teleskopický volant s nastavitelným úhlem sklonu se v této kategorii objevuje vůbec poprvé. Atraktivní LED pásky v kokpitu poslouží jako noční osvětlení a zároveň vytvoří v interiéru elegantní a příjemnou atmosféru. Řidič může využít větší přihrádku v palubní desce, větší schránku na rukavice a zavírací střední konzoli. Funkčnost zvyšuje také zadní nákladový prostor s nosností 136 kg. Ve výbavě modelu Pro XP Ultimate nechybí ani plně integrovaný audio systém Rockford Fosgate, vyvinutý přímo pro platformu XP Pro. Dva reproduktory pod palubní deskou a další dva výškové reproduktory zabudované do A sloupků zprostředkují jezdcům skutečně kvalitní poslech hudby i v tom nejtěžším terénu.

Systém Ride Command umožní jezdci navigaci na nezpevněných cestách, spojení s dalšími posádkami, zaznamenat projetou trasu a zobrazit každý okamžik z cesty díky sedmipalcovému dotykovému displeji, který je u modelu RZR Pro XP Ultimate součástí sériové výbavy.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru