Světová premiéra modelu Kia XCeed

Dnes byla oficiálně odhalena čtvrtá karosářská verze evropské modelové rodiny Ceed. Po karoseriích hatchback, Sportswagon (kombi) a ProCeed ve stylu ´Shooting brake´ rozšiřuje značka portfolio v segmentu C zcela novým crossoverem s označením XCeed.

KIA_XCeed_predstaveni_1

Vůz s celkovou délkou 4395 mm, šířkou 1826 mm a výškou až 1495 mm zaujímá postavení přesně uprostřed mezi hatchbackem Ceed a modelem Sportage. Zahájení prodeje v České republice je naplánováno na 3. čtvrtletí 2019.

Kia XCeed představuje sportovnější alternativu k tradičním modelům SUV. Poměrně dlouhá kapota při bočním pohledu hladce přechází v přední A-sloupky, ukotvené za předními koly, čímž vůz získal sportovní siluetu snižující se směrem k zádi. Zatímco rozvor zůstal stejný jako u ostatních zástupců rodiny Ceed (2650 mm), přední a zadní převis XCeedu se oproti pětidveřovému hatchbacku zvětšil o 25 mm (na 905 mm), resp. 60 mm (na 840 mm). S celkovou délkou 4395 mm přerůstá o 85 mm pětidveřový hatchback Ceed a zároveň je o 90 mm kratší než Sportage. S nejvyšším bodem střechy ve výšce 1490 mm je zároveň o 43 mm vyšší než Ceed a o 155 mm nižší než Sportage, což z pohledu řidiče znamená nižší těžiště a vyvýšenou polohu za volantem.

KIA_XCeed_predstaveni_2

Model vychází z modelu Ceed, jenž patří k nejprostornějším vozům kompaktní třídy; předním i zadním cestujícím nabízí velkorysý interiér. Poloha sedadel je zvýšena o 42 mm oproti modelu Ceed. Svým výrazně dynamickým vzhledem připomíná kupé s kabinou posunutou dozadu a strmá záď modelu pak evokuje emotivní fastback.

Zavazadelník má objem 426 litrů, po sklopení zadních sedadel dělených v poměru 40:20:40 až 1378 litrů podle metodiky VDA. Nabídne evropským zákazníkům na výběr až pět nízkoemisních pohonných jednotek.

KIA_XCeed_2

Městský crossover navržený v evropském návrhářském centru Kia ve Frankfurtu se bude vyrábět ve výrobním závodu Kia ve slovenské Žilině. Vůz bude poskytován se standardní 7letou zárukou Kia (s omezením na 150 tis. km).



Facebook

Nejčtenější

Nahoru