Nová Corolla Touring Sports se představuje

Na letošním autosalonu v Paříži se poprvé představí Toyota Corolla Touring Sports, která se tak připojí k novému hatchbacku, odhalenému letos v Ženevě. Má zaujmout dynamickými tvary s viditelnými rozdíly mezi sportovním, kompaktním a dynamickým hatchbackem, resp. elegantním, kultivovaným a všestranným kombi s označením Touring Sports.

TS_High rear_V9_LR_RGB.

Provedení Touring Sports, navržené a vyráběné v Europě, představuje volbou pro ty, kteří hledají praktickou využitelnost a styl. Nová modelová řada Corolla s novou plně hybridní soustavou pohonu o objemu 2,0 litru rozšiřuje stávající nabídku motorizací a je první praktickou ukázkou strategie dvou variant hybridního pohonu od Toyoty.

Vůz nabídne jeden klasický spalovací motor, a to přeplňovaný benzínový čtyřválec o objemu 1,2 litru a výkonu 116 k. Dále bude možnost výběru z hybridního ústrojí 4. generace o objemu 1,8 litru a výkonu 122 koní, nebo nového hybridního ústrojí o objemu 2,0 litru a výkonu 180 koní.

COROLLA_TS_INTERIOR_1_V6_LR_RGB

Vylepšené hybridní ústrojí 1,8 litru představuje tichou, intuitivní a agilní technologii elektrického pohonu s autonomním dobíjením a nízkými náklady na vlastnictví vozidla. Zmíněné přednosti nabídne zákazníkům i hybridní soustava 2,0 litru, která plně využívá výhod vyššího jízdního pohodlí, stability, ovladatelnosti a potěšení z jízdy. Tyto vlastnosti plynou z nově použité podvozkové architektury TNGA (Toyota New Global Architecture) s označením GA-C. Hlavními výhodami nové platformy jsou především tužší karoserie, nižší těžiště, větší rozsah nastavení volantu v podélném směru a tím zlepšení polohy za volantem a celkové zlepšení jízdních vlastností.

Nová Corolla používá osvědčené přední zavěšení McPherson a nové zavěšení zadní nápravy typu multilink (pro všechny úrovně výbavy), novou technologii ventilů tlumičů a vůbec poprvé též adaptivní odpružení AVS. K jízdnímu chování a agilitě přispívá nízká zástavba motoru, nízko umístěná sedadla a uložení hybridní baterie pod zadními sedadly.

TS_loadspace_out_V4_LR_RGB

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru