Lexus představuje sportovní kupé RC

Nové RC dostává sportovní a elegantní zevnějšek, jenž staví na filozofii štíhlých tvarů vlajkového kupé LC. Inspiruje se ostřejší a přitom ladnější koncepcí modelu LC. Nový Lexus RC se poprvé veřejnosti představí 2. října 2018 na autosalonu v Paříži. V Evropě se začne prodávat koncem roku.

rcp0408

Nové RC si zachovává všechny přednosti dosavadního modelu, ale přidají se ostřejší jízdní vlastnosti charakteristické pro kupé Lexus LC. Ztvárnění exteriéru zůstává stejně sportovní jako u současného modelu, avšak jsou tu jemné změny detailů, inspirované designovými znaky modelu Lexus LC. Vylepšení se promítla i do aerodynamiky RC, pneumatik a odpružení, stejně tak jako odezvy motoru a citlivosti řízení. Nové RC je stabilnější.

Mezi nové designové prvky modelu Lexus RC patří například rohy předního nárazníku směřující dolů od světlometů, tedy rastr masky chladiče s tvary, které se shora dolů postupně mění. K elegantnějšímu vzhledu vozidla přispívá i vertikální uspořádání mimořádně malých LED světlometů s trojicí zdrojů nebo nová LED obrysová světla ve tvaru písmene „L“.

rcp0503

Do rohů zadního nárazníku přibyly vzduchové kanály, které přispěly ke stabilnějšímu handlingu a celkově lepší jízdní odezvě. V zadních skupinových svítilnách se nyní objevují výraznější kryty ve tvaru písmene „L“, které jsou novým typickým designovým prvkem vozů kupé značky Lexus.

K vynikajícím reakcím řízení přispívají i nová 19″ kola obutá do pneumatik s lepším záběrem. Uvedeny byly i nové tlumiče poskytující výrazné tlumicí síly i při nízkých rychlostech zdvihu tlumičů.

Pro český trh bude k dispozici varianta Lexus RC 300h s hybridním pohonem o celkovém výkonu 224 koní. Noví majitelé vozu jistě ocení možnost parkování po celé Praze ve všech modrých a fialových zónách zdarma, která se na hybridní model Lexus RC rovněž vztahuje. První vozy se u českých partnerů značky objeví před koncem roku 2018.

2018.07.27



Facebook

Nejčtenější

Nahoru