Škoda Design navrhl trofej pro hokejistu

Bezprostředně po finále IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji 2018 bude předána skleněnou trofej ,designed by ŠKODA Design’ nejužitečnějšímu hráči turnaje. Skleněná trofej má krystalické prvky, které jsou inspirovány uměním českých výrobců křišťálového skla.

ŠKODA-Design-creates-trophy-

Od 4. do 20. května 2018 se zraky hokejových fanoušků zaměřují na Dánsko: v Kodani a Herningu bojuje v rámci 82. Mistrovství světa v ledním hokeji, pořádaného Mezinárodní hokejovou federací (IIHF), o titul celkem 16 národních mužstev. Finále proběhne 20. května v dánské metropoli.

Po zápase předá předseda představenstva společnosti Bernhard Maier cennou trofej pro nejdůležitějšího hráče mistrovství světa. Letos poprvé zodpovídá za navržení trofeje Škoda Design. Umělecky zpracovaná trofej vznikla v České republice. Splňuje nevyšší nároky na kvalitu a je poctou dlouhé historii českého umění výroby křišťálového skla. Sklo se nejprve vyfoukne do formy a poté se brousí. Trofej je 33 centimetrů vysoká, 21,5 centimetrů široká a váží 7 kilogramů.

Škoda se ve roli oficiálního hlavního sponzora IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji angažuje již od roku 1993. Už o rok dříve poskytla česká automobilka poprvé oficiální vozy pro tuto akci. Na IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji v Dánsku je tak značka zastoupena už po šestadvacáté. V roce 2017 obnovila Guinessova kniha rekordů zápis za celosvětově nejdelší hlavní sponzoring MS v dějinách sportu. V loňském roce společnost partnerství prodloužila do roku 2021.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru