Autoshow 2018 začíná 12. dubna na Výstavišti v Praze Holešovicích

Padesát značek včetně miniautomobilů se představí na již 21. ročníku výstavy Autoshow Praha 2018, která se stane opět jediným letošním celostátním autosalónem v Česku. Jednotlivé značky budou zastoupeny především automobilovými dealery, ale také samotnými výrobci a dovozci. Očekávat lze téměř dvě desítky výstavních premiér osobních automobilů, které byly v nedávné době uvedeny na český trh.

Autoshow 2018

Z domácích značek se představí Hyundai, a to novým modelem vyráběným v Nošovicích i30 Fastback, malosériový výrobce sportovních otevřených vozů Kaipan s omlazeným roadsterem 57A a tradičně značka Škoda. Dvě její novinky představené na nedávném autosalónu v Ženevě se objeví i v Holešovicích. Konkrétně Škoda Fabia po faceliftu a nové vrcholné provedení modelu Kodiaq, verze Laurin a Klement.

Z ostatních novinek můžeme jmenovat Alfu Romeo Stelvio QV s motorem Ferrari. To, že většina novinek se nese ve znamení kategorie SUV a crossover, dokazuje i nová Dacia Duster.

Značka Ford bude zastoupena třemi novinkami. Novým malým crossoverem Ecosport, inovovaným legendárním sportovním Mustangem a luxusním minibusem Tourneo Custom. Zcela nové je SUV E-Pace od prémiové značky Jaguar. Jde o menšího sourozence modelu F-Pace. Další prémiová značka Mercedes-Benz poprvé představí třetí generaci čtyřdveřového kupé CLS a nový pick-up Mercedes-Benz třídy X. Své želízko v ohni v kategorii SUV má i Mitsubishi, konkrétně nový model Eclipse Cross vybavený zážehovým turbomotorem 1,5 litru. Japonská značka Subaru poprvé představí nový model XV. Tuto kategorii doplní i novinky od automobilek Volkswagen a Volvo, konkrétně modely T-Roc a XC40.

Zcela poprvé se české veřejnosti představí značka Dodge zastoupená oficiálním dovozcem. Z trojice modelů bude stát za pozornost zejména kupé Challenger SRT Hellcat s motorem o výkonu přes 700 koní. Půjde tak o jeden z nejvýkonnějších exponátů výstavy.

Venkovní plocha před Průmyslovým palácem bude věnována především užitkovým vozům. Nedílnou součástí autosalónu Autoshow Praha 2018 bude opět doprovodný program. Mezi nejatraktivnější budou patřit testovací jízdy s téměř dvěma desítkami osobních vozů vystavujících značek po několikakilometrovém okruhu vně Výstaviště. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost otestovat například též elektromobil Tesla.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru