Světová premiéra Suzuki Swift Sport ve Frankfurtu

Suzuki představuje na frankfurtském autosalonu třetí generaci dynamicky laděného hatchbacku Swift Sport. Novinka se oproti předchůdci kompletně změnila. 

Suzuki Swift Sport

Ve srovnání s minulou generací je nový Swift Sport o 80 kg lehčí (pohotovostní hmotnost jen 970 kg) a sází na podstatně silnější přeplňovaný motor. Čtyřválec 1.4 BoosterJet poskytuje točivý moment 230 N.m, což je o 70 N.m více, než nabízel atmosférický motor o objemu 1,6 litru v minulé generaci. Právě poměr hmotnosti a točivého momentu 4,2 kg/N.m dělá z nového Swiftu Sport ryzí hot hatch.

Vůz je vybaven manuální šestistupňovou převodovkou a vyladěným podvozkem. Rozvor náprav se mezigeneračně zvětšil o 20 mm a rozchod předních i zadních kol narostl o 40 mm. Delší a širší podvozek zlepšil stabilitu vozu, ovladatelnosti prospělo snížení o 15 mm.

Od běžných provedení Swiftu se verze Sport odlišuje agresivnějším stylingem přední partie, spoilery, speciálním designem sedmnáctipalcových kol a zezadu pak hlavně dvojitou koncovkou výfuku. Mezi sedmi nabízenými odstíny karoserie září žlutá Champion Yellow, používaná na rallyovém speciálu Suzuki Works, který se účastnil Junior World Rally Championship.

Suzuki Swift Sport (2)

V interiéru dynamický charakter umocňují červené dekorační prvky na čalounění, obložení dveří i samotné přístrojové desce, které vévodí sportovní zploštělý volant.  Nechybí zde ani multimediální systém s dotykovou obrazovkou a sedmipalcovým displejem. Mezi pokročilé jízdní asistenty patří adaptivní tempomat, sledování jízdního pruhu nebo protikolizní systém s detekcí chodců. Kombinace kamery a laserového snímače zajišťuje maximální funkčnost systému v nejrůznějších podmínkách.

Zahájení prodeje nového Suzuki Swift Sport se v České republice očekává na jaře 2018.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru