Honda Clarity má dojezd 589 km

Americký Úřad pro ochranu životního prostředí (EPA) potvrdil u modelu Honda Clarity Fuel Cell dojezd 366 mil (589 km) a spotřebu 68 mil na galon (28,9 km/l) ekvivalentu benzínu v kombinovaném cyklu, což představuje nejlepší dojezd mezi všemi elektromobily bez spalovacího motoru (včetně vozidel s palivovými články a čistě elektrických vozidel) ve Spojených státech.

Honda Clarity Fuel Cell

Honda Clarity Fuel Cell

Clarity Fuel Cell je první automobil s palivovými články, u kterého je celé hnací ústrojí umístěno pod kapotou. V porovnání s modelem Honda FCX Clarity společnost Honda zmenšila velikost svazku palivových článků o 33 procent a zároveň zvýšila jeho výkonovou hustotu o 60 procent. Díky kompaktnímu svazku palivových článků a integrovanému hnacímu ústrojí nabízí Honda Clarity Fuel Cell prostornější kabinu s prostorem pro pět osob.

V Evropě uvede značka Honda model Clarity Fuel Cell v rámci programu HyFIVE na omezený počet trhů s cílem podpořit rozvoj, používání a životaschopnost infrastruktury pro doplňování vodíku coby paliva. Společně s partnery z oboru chce Honda rozšířit vozidla poháněná palivovými články a přispět k rozvoji potřebné infrastruktury. První vozy Clarity Fuel Cell dorazí do Evropy před koncem roku.

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru