Peugeot Traveller je už na českém trhu

Včera jsme se zúčastnili premiéry nového modelu od Peugeotu v Praze. Automobilka dala této novince zcela nové jméno. Z jeho názvu vyzařuje moderní vize cestování a velké prostornosti.

0peugeot_traveller_1602styp015_jpg

Nový podvozek, který vzešel z modulární platformy EMP2, v sobě spojuje kompaktní vnější rozměry a velkorysý prostor interiéru. Peugeot Traveller tak nabízí až 9 pohodlných míst a zavazadelník o objemu 1 500 litrů nebo po vyjmutí sedadel až 4 900 litrů metodou objemu vody (4554 litrů metodou VDA).

Peugeot Traveller je k dispozici ve třech délkách od 460 do 530 cm. Výška je pouhých 190 cm, což je v segmentu vzácností a zároveň vstupenkou do krytých parkovišť, kam se někteří jeho vyšší konkurenti stejného segmentu nedostanou. Verze Standard (495 cm) a Long (530 cm) patří ke standardním délkám, verze Compact o délce 460 cm je v segmentu jedinečná. I ta ale dovoluje sezení až pro 9 osob. Peugeot Traveller nabízí díky svým rozměrům a krátkým převisům ovladatelnost pro každodenní použití i v městských podmínkách.

0peugeot_traveller_1602kl327_jpg

Peugeot Traveller Business VIP nabízí cestujícím na zadních kožených sedadlech 4 nebo 5místnou konfiguraci, ve které jsou kvalitní kůží potažená sedadla umístěna proti sobě. K pohodě cestujících přispívá i multifunkční střecha s trojzónovou klimatizací s funkcí jemného rozptylu vzduchu a doprovodné příjemně tlumené osvětlení interiéru.

Moderní motory Euro 6 o výkonu 115 až 180 k a nová automatická převodovka EAT6 jsou příslibem příjemného řízení a nízké spotřeby a emisí CO2. Nejúspornější Peugeot Traveller dosahuje spotřeby 5,1 l/100 km a emise 133 g CO2/km. Průměrná spotřeba celé modelové řady je 5,4 l/100 km a emise 140 g CO2/km.

Peugeot Traveller nabízí širokou škálu komfortní a bezpečností výbavy, přičemž řada prvků se v tomto segmentu objevuje úplně poprvé:
– boční posuvné dveře s hands-free otevíráním;
– systém promítání informací na čelní sklo (Head-up Display), snímání údajů z dopravních značek a zobrazení povolené rychlosti;
– otvírací okno zadního víka, střešní okno, systém Active Safety Brake a automatické přepínání dálkových světel;
– nová on-line navigace s hlasovým ovládáním a dopravními informacemi v reálném čase, zadní parkovací kamera Top Rear Vision se snímáním zadní části vozu seshora v úhlu 180° a přiblížením záběrů (zoom) nebo funkce varování před snížením pozornosti řidiče (Driver Attention Alert) se u vozu značky Peugeot objevují poprvé.

Peugeot Traveller je nabízen ve 2 verzích, jedna je určena pro soukromé zákazníky, druhá pro firmy. Každá z nich nabízí 2 úrovně výbavy. Více se dozvíte v novém čísle časopisu AutoforDrive.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru