Zetoru je 70

Dne 15. března 2016 uplynulo přesně 70 let od chvíle, kdy byly první tři traktory značky ZETOR dodány zákazníkům. Následovalo spuštění sériové výroby a v srpnu 1946 byla registrovaná ochranná známka ZETOR. Od té chvíle se začala psát úspěšná historie traktorů ZETOR. 

1) Z25 prototyp

V roce 1946 se ve Zbrojovce Brno zrodil první traktor a s ním i světově proslulá značka ZETOR. Prvním modelem traktoru byl Z 25, který si ihned získal popularitu u zákazníků. Jeho výroba v minulosti dosahovala statisíců kusů.

Slavit se bude na většině trhů, kde značka ZETOR působí. Oslavy proběhnou v rámci letošního ročníku ZETOR TRACTOR SHOW, která odstartuje v květnu v České republice a postupně se posune do Polska, Maďarska, Litvy, Slovenska a dalších států. Každá zastávka show nabídne unikátní příležitost k oslavě výročí se zákazníky a obchodními partnery.

V rámci oslav výročí značky ZETOR proběhne akce „Měsíc se ZETOREM“, která připadne na měsíc květen. Po celý květen budou probíhat slavnosti určené pro zaměstnance, obchodní partnery i zákazníky. Návštěvníci se mohou těšit na jedinečnou oslavu, která bude zahrnovat soutěže, testovací jízdy traktorů ZETOR, prezentaci novinek a originální doprovodný program.

Za 70 let bylo prodáno více než 1,3 milionu traktorů této značky. Stroje jsou osazeny jak motory vlastní produkce, tak motory společnosti DEUTZ AG. ZETOR TRACTORS a.s. nyní nabízí čtyři modelové řady: MAJOR, PROXIMA, FORTERRA a CRYSTAL. V roce 2015 ZETOR TRACTORS a.s. představil moderní a atraktivní designový směr nazvaný ZETOR by Pininfarina.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru