Jaguar se vrací do Formule

Jedná se ovšem o Formuli E. Na podzim vstoupí Jaguar do třetí sezóny Formule E s vlastním týmem. FIA Formule E je prvním mistrovstvím jednomístných automobilů s elektrickým pohonem. Toto mistrovství nabízí skvělou příležitost pro elektrický rozvoj motorů a technologií baterií.

„Jsem přesvědčen, že v příštích pěti letech uvidíme více změn v automobilovém světě, než proběhlo v posledních třech desetiletích. Budoucnost je o tom být propojenější a udržitelnější. Elektrické a lehké technologie jsou vlivem urbanizace důležitější než kdy jindy. Formule E reagovala na současné trendy a pro naši značku je tento šampionát naprosto perfektní,“ vysvětluje Nick Rogers, Group Engineering Director for Jaguar Land Rover.

 

Technickým partnerem Jaguar týmu ve Formuli E bude Williams Advanced Engineering, který poskytne své rozsáhlé technické znalosti v kombinaci se svými zkušenostmi s vysoce výkonnými elektrickými systémy. Značka Jaguar dlouhodobě spolupracuje s týmem Williams, který se podílel na vývoji hybridního plug-in konceptu Jaguaru C-X75. Vstup týmu Jaguaru byl schválen jak Formulí E, tak Mezinárodní automobilovou federací (FIA).

 

„Důkladně jsme zvažovali alternativní způsoby návratu do motoristického sportu. Pro Jaguar to bylo velmi důležité rozhodnutí a chtěli jsme, aby bylo to pravé. Formule E pro nás byla jasnou volbou vzhledem k našim budoucím plánům s elektrickými technologiemi. Jsme přesvědčeni, že výhody jsou obrovské. FIA a promotér mají zajímavé plány do budoucna šampionátu a jsme velmi rádi, že můžeme být jedním z prvních automobilových výrobců s vlastním týmem. Před prvním závodem máme spoustu práce, ale pro nás je to výzva a potěšení. Doufáme, že díky tomuto programu přivítáme i novou generaci fanoušků Jaguaru,“ poznamenal James Barclay, Jaguar Team Director.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru