Volvo S60 už nebude mít naftové motory

Nový sedan Volvo S60, který se automobilka chystá uvést na trh, bude prvním modelem Volvo nabízeným bez naftového pohonu, smyslem je přispět k budoucnosti bez konvenčních spalovacích motorů.

Volvo v60

Všechny nové modely Volvo uvedené na trh od roku 2019 budou dostupné ve formě buď takzvaných mild hybridů s benzínovým pohonem, benzínových plug-in hybridů, nebo elektromobilů využívajících jako zdroj energie akumulátor. V současnosti se jedná o nejucelenější elektrifikační strategii v automobilovém průmyslu, přičemž společnost Volvo Cars se stala první tradiční automobilkou, která se zavázala ke kompletní elektrifikaci již v červenci roku 2017.

Své odhodlání k naplnění své elektrifikační strategie automobilka Volvo Cars minulý měsíc potvrdila prohlášením, že bude usilovat o to, aby v roce 2025 tvořila 50 % jejího globálního prodeje plně elektrická vozidla. Informace byla zveřejněna na pekingském autosalonu 2018 v Číně, která představuje přední světový trh s elektrifikovanými automobily a kde by se chtěla automobilka Volvo stát hlavním hráčem.

Nové Volvo S60 bude zpočátku k dispozici s celou řadou čtyřválcových benzínových motorů Drive-E a také ve dvou benzínových plug-in hybridních motorizacích. Příští rok je budou následovat varianty typu mild hybrid.

Výroba bude zahájena letos na podzim v nové továrně automobilky v Charlestonu v Jižní Karolíně. Továrna v Charlestonu bude jediným místem, kde se bude nové Volvo S60 vyrábět.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru