Ducati vystavuje své krásné stroje v Arkádách

Na tři desítky motocyklů slavné značky Ducati zdobí od pondělí 12. února pražské obchodní centrum Arkády Pankrác. Je to poprvé, kdy veřejnost může zhlédnout unikátní putovní výstavu, která představuje jak historii, tak současnost motocyklového fenoménu z Itálie. K vidění je legendární model Ducati Cucciolo z roku 1949, kterým celá produkce značky začala, ale také aktuální modely letošní sezony. Výstava probíhá pod záštitou importéra Ducati pro Českou republiku a potrvá až do 1. března. Její součástí je navíc doprovodný program, kdy si návštěvníci mohou otestovat závodní Ducati za asistence bývalého jezdce MotoGP Lukáše Peška nebo soutěžit o hodnotné ceny.

IMG_20240212_110305_resized_20240212_125948467

Organizátoři expozice si pro návštěvníky připravili několik opravdových unikátů. Pro milovníky historie budou určitě největším lákadlem modely z raných let výroby motocyklů Ducati.

Kořeny značky sahají až do roku 1926, kdy vznikla doslova jako rodinná firma založená Antoniem Cavalierim Ducatim a jeho třemi syny Adrianem, Brunem a Marcellem. V té době se ale rodina ještě nevěnovala výrobě motorek, nýbrž kondenzátorů, elektronek a dalších součástek pro výrobu rozhlasových přístrojů. Čas motocyklů přišel až po konci druhé světové války. První motorkou Ducati vyráběnou v Bologni byla Ducati Cucciolo.

Mezi “historické kousky” probíhající expozice patří také modely Ducati 98 TS (rok výroby 1958), Ducati 125 Sport (rok výroby 1961), ikonický model Ducati Scrambler 350 (rok výroby 1973) a několik dalších.

Nejen pro znalce motocyklů budou lákadlem také další motocykly se slavnou minulostí, jako jsou závodní Imola, Darmah či Hailwood. Opravdovou třešničkou na dortu pak budou závodní speciály 999R, Panigale V4S několikanásobných mistrů Troye Baylisse a Jorge Lorenza nebo Panigale V4S továrních jezdců Ducati Francesca Bagnaii či Alvara Bautisty. Tyto modely na výstavu zapůjčil Martin Klein, jeden z největších sběratelů Ducati na světě vůbec.

Vedle Martina Kleina dodalo své motocykly několik dalších sběratelů a vlastníků strojů značky Ducati. Záštitu nad celou výstavou převzal importér Ducati pro Českou republiku, který dodal sedm nových modelů Ducati.

“Jsem velice ráda, že se naskytla příležitost ukázat naše stroje široké veřejnosti v době, kdy se značce mimořádně daří. Ducati je luxusní značka s téměř stoletou historií, která vždy patřila a patří k inovátorům a průkopníkům ve svém oboru. Její motocykly jsou ztělesněním základních hodnot značky Ducati a to stylu, sofistikovanosti a výkonu. To nyní dokazuje opakovaným ziskem titulů v nejprestižnějších světových šampionátech na silničních okruzích – v MotoGP a ve World Superbike. Přivážíme průřez aktuální produkcí a věříme, že návštěvníky zaujme jedinečný koncept celé této výstavy,” říká Veronika Michlová, jednatelka společnosti MOTO ITALIA s.r.o., importéra Ducati pro Českou republiku.

V rámci doprovodného programu mohou návštěvníci “osedlat” motocykl Ducati pod taktovkou bývalého českého jezdce MotoGP Lukáše Peška, který je zároveň testovacím jezdcem Ducati a českým ambasadorem značky. Připravena je také jednoduchá tipovací soutěž o hodnotné ceny od partnerů akce.

Výstava je putovní, po skončení expozice v pražském OC Arkády Pankrác tak zamíří do dalších obchodních center. V březnu se na ni mohou těšit návštěvníci centra Futurum Ostrava, v dubnu bude výstavu hostit Galeria Krakowska v polském Krakově a svou pouť zakončí v květnu v brněnské Olympii.

Foto: Josef Žídek

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru