Ford Kuga je v Evropě nejprodávanějším plug-in hybridem

Již třetí rok po sobě se rodinné SUV – které v režimu EV umožňuje jízdu s nulovými výfukovými emisemi – dostalo na vrchol žebříčku prodejů plug-in hybridních vozidel (PHEV). V loňském roce si zákazníci koupili o 25 % více vozů Kuga Plug-in Hybrid než druhého nejprodávanějšího konkurenčního modelu PHEV. 

KUGA_MCA_PHEV_BLOG_1

Nová generace modelu Kuga Plug-in Hybrid byla představena na samém začátku letošního roku. Nový model rychleji akceleruje a dokáže táhnout až 2 100 kg – více než kterýkoli jiný vůz v této třídě. Cestování je pohodlnější díky technologii, která díky satelitní navigaci dokáže automaticky zpomalit v zatáčkách, na kruhových objezdech a sjezdech z dálnic, a nabízí 360stupňový kamerový systém, který dokáže při parkování zobrazit na středovém 13,2palcovém displeji pohled z ptačí perspektivy.

Přináší také vylepšenou konektivitu. Informační a zábavní systém SYNC 4  integruje chytré telefony pomocí bezdrátových technologií Apple CarPlay a Android Auto 8 a nabízí připojení 5G .

Majitelé mohou akumulátor samozřejmě stále nabíjet připojením k nabíjecí stanici nebo napájecímu bodu. Energie akumulátoru umožňuje ujet až 69 km čistě na elektřinu s aktivovaným režimem EV nebo pomáhá prodloužit dojezd s benzinovou nádrží na dlouhých cestách v režimu EV Auto.

Nejprodávanější evropský model PHEV se rovněž vyrábí v Evropě, v montážním závodě ve španělské Valencii. Nová Kuga se začne prodávat tento měsíc.

Foto: archiv Ford



Facebook

Nejčtenější

Nahoru