Nejúspěšnější manažerský sedan vyšší střední třídy BMW 5 – poprvé elektrický

A poprvé k vidění v Praze – osmá generace BMW řady 5 Sedan má být i nadále symbolem vyspělých technologií v kombinaci se sportovně elegantním designem a charakteristickou radostí z jízdy. Nový model představuje ztělesnění zcela výjimečných technologií a progresivitu. Uvedení na trh odstartuje v říjnu 2023 také s čistě elektrickým pohonem.

P90506465_highRes_premira-novho-bmw-i5

V novém voze jsou použity plug-in hybridní systémy i vysoce účinné zážehové a vznětové motory vybavené 48voltovou mild hybridní technologií. Nová generace BMW řady 5 Touring, jejíž uvedení na trh bude následovat na jaře 2024, bude rovněž k dispozici s čistě elektrickým pohonem, stejně jako s plug-in hybridním systémem i výhradně se spalovacími motory.

P90506482_highRes_premira-novho-bmw-i5

Úspěšný příběh BMW řady 5 Sedan se datuje od roku 1972. Tehdy byla představena první generace tohoto sportovně elegantního čtyřdveřového sedanu. Od té doby celosvětová obliba BMW řady 5 Sedan neustále roste. Tento vůz se stal ztělesněním manažerského sedanu. Od počátku až dosud jde o jeden z nejdůležitějších a nejziskovějších pilířů produktového portfolia značky BMW. Do jara 2023 bylo vyrobeno již více než deset milionů kusů BMW řady 5.

Nové BMW řady 5 Sedan se stejně jako všechny předchozí generace vyrábí v továrně v Dingolfingu. Souběžně se zahájením výroby zde bude probíhat oslava 50. výročí založení dnes největšího evropského výrobního závodu BMW Group. V roce 1973 bylo prvním vozem vyrobeným v této továrně BMW řady 5 Sedan první generace. Dnes je výrobní závod v Dingolfingu nejen hlavní továrnou na výrobu modelů segmentu luxusních vozů, ale také místem, kde se nachází kompetenční centrum společnosti pro výrobu komponentů elektrického pohonu. Právě zde se kromě jiného vyrábějí elektromotory i vysokonapěťové baterie pro nové BMW i5. V Dingolfingu se vyrábí také modely BMW řady 7 a BMW řady 8 a také čistě elektrické BMW iX.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru