René Dohnal zvítězil v Peugeot Rally Cupu na jubilejním Krumlově

Jubilejní 50. ročník Rallye Český Krumlov přilákal davy fanoušků a příznivců rallye, což bylo vidět zejména na českobudějovickém výstavišti. Osm posádek Peugeot Rally Cupu se postavilo na start této populární jihočeské soutěže a sedm závod dokončilo. Po delší pauze startovali také předloňští vítězové René Dohnal a Roman Švec, kteří svůj návrat oslavili prvním místem v cupu i ve dvoukolkách.

Rally_CK_2023-5799 

René Dohnal avizoval už před sezónou, že v České republice bude startovat pouze výjimečně a zaměří se především na zahraniční podniky. Takže do Krumlova přijel bez velkého očekávání. Přesto dokázal zvítězit celkem v jedenácti rychlostních zkouškách, pouze třikrát ho překonal David Štefan. První místo v cupu i ve dvoukolkách si posádka Dohnal – Švec vybojovala bez větších problémů. „Krumlov byl jedna velká pohádka, i když jsem nevěděl, co od něho můžu očekávat. Na suchu jsem s tímhle autem už dlouho nejel, takže prioritou bylo především bezpečné tempo a body do hodnocení evropské trofeje. Nastavení jsem odzkoušel už v Budějovicích na výstavišti, což ale není úplně vypovídající pro ostatní erzety. V pátek jsme se trochu trápili v nočních průjezdech, protože máme ještě klasickou světelnou rampu, a ta se na rozbitých cestách hodně chvěla. Chvílemi jsem pořádně neviděl, kam jedeme. Takže to bylo spíše na jistotu. V sobotu odstoupil Filip Ocelka a později i Honza Kundlák, takže jsme rázem ztratili dva soupeře. To ale není úplně výhoda, protože jet, jak se říká na jistotu, je hodně ošemetné a často to vede k nějaké chybě. Obzvlášť, když máte před sebou takovou výzvu jako jsou Malonty. Takže jsem si našel dalšího soupeře v absolutním pořadí a snažil se držet nastavené tempo. Byly to nervy, ale dopadlo to skvěle. Ani jsem netušil, že takový pocit ještě někdy zažiju,“ radoval se v cíli René Dohnal.

Rally_CK_2023-1168

S úplně novým vozem startovala dvojice David Štefan a Ondřej Vichtora. I přes problémy s posilovačem řízení a zkoušení nového vozu dokázal David Štefan vyhrát tři rychlostní zkoušky a obsadil druhé místo v cupu a třetí v hodnocení kategorie 2WD. „Zdá se, že se ze mě stává specialista na městské erzety, vyhrál jsem totiž všechny tři testy na českobudějovickém výstavišti,“ říká s úsměvem David Štefan.

Rally_CK_2023-4611

„Rallye Český Krumlov má vždy skvělou atmosféru a letos to bylo ještě umocněno padesátiletým výročím. Těší mě účast osmi našich posádek na startu, zejména pak s přihlédnutím k tomu, že pět z nich bylo v nové verzi Rally4. Potěšující jsou ale i výsledky našich posádek. René Dohnal jel famózně, stejně jako David Štefan. Letošní Krumlov zkrátka hodně povedl!“ dodal Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru