Elektrický Ford E-Tourneo Courier odhalen v Kodani

Ford v rámci akce Bring On Tomorrow Live, na níž v dánské Kodani představuje své směřování k elektrické budoucnosti, odhalil nový model E-Tourneo Courier. E-Tourneo Courier je pětimístné víceúčelové vozidlo s výrazným designem inspirovaným vozy SUV. Nabízí dostatek prostoru pro cestující i jejich zavazadla v kompaktních rozměrech vhodných do města.

2023_FORD_Tourneo-Courier_Active_07

Nejnovější přírůstek do rodiny vozů Ford Tourneo se vyznačuje elektrickým pohonem, doplněným o rozsáhlou nabídku digitálních a online funkcí, jež pomáhají zatraktivnit a zpřístupnit vlastnictví elektromobilu. Nechybějí ani pohodlné aktualizace na dálku, které produkt v průběhu času vylepšují.

2023_FORD_Tourneo-Courier_Active_09

E-Tourneo Courier je jedním z deseti elektromobilů, které se Ford zavázal nabízet na evropském trhu do roku 2024 s tím, že do roku 2035 chce značka dosáhnout nulových emisí u všech vozidel prodávaných v tomto regionu. Celosvětově Ford investuje 50 miliard dolarů, aby do konce roku 2026 dosáhl ročního prodejního objemu více než dvou milionů elektromobilů.

2023_FORD_E-Tourneo-Courier_Active_11_Interior

Plně elektrické víceúčelové vozidlo umožňuje přepravu pěti dospělých osob i jejich zavazadel. K praktičnosti přispívá zadní lavice dělená v poměru 60:40 a zavazadlový prostor o více než 44 % větší v porovnání s dosavadním Tourneem Courier. Cestující mají k dispozici také více prostoru pro ramena i hlavu a řadu praktických odkládacích přihrádek včetně konfigurovatelné středové konzoly, skryté schránky v zavazadlovém prostoru a 44litrového „frunku“ pod přední kapotou. Plynulou jízdu na elektrický pohon zajišťuje v E-Tourneu Courier elektromotor o výkonu 100 kW (136 k) s možností jízdy „na jeden pedál“.

Elektrické E-Tourneo Courier bude evropským zákazníkům k dispozici od druhé poloviny roku 2024. Naváže na Tourneo Courier  se zážehovým motorem EcoBoost, který bude možné již objednat letos v létě a jehož první dodávky se uskuteční do konce roku 2023.

2023_FORD_Tourneo-Courier_Active_08



Facebook

Nejčtenější

Nahoru