Lexus LC 500 – Svěží vítr z Japonska – test

Automobilky napříč značkami finišují s přechodem na alternativní způsoby pohonu, připravenost na elektromobilitu je na vysoké úrovni a je to znát i na nabídce modelů. Uprostřed tohoto energetického kolotoče je každý supervýkonný sportovní vůz něco jako zjevení. Lexus LC 500 je přesně ten případ.

Lexus LC500 (2)

Značka Lexus patří spolu s mateřskou Toyotou k průkopníkům hybridních vozů, elektrifikovaná auta se jim podařilo rozšířit po světě nejen houževnatým zdokonalováním jejich jízdních vlastností a úspěšnou snahou o snížení spotřeby paliva i emisí. Když se pak do modelového portfolia postaví kupé LC, působí to skoro neuvěřitelně. A když do testu dorazí verze s benzínovým osmiválcem o výkonu 464 koní, je to už jako sen. Jaké jsou naše dojmy z tohoto testovacího snu?

Kupé LC si při uvedení na trh právem získalo obdiv motoristických fanoušků. Modelový rok 2021 mu ovšem přinesl další vylepšení, která rozhodně stála za vyzkoušení. Protože se týkala konstrukce a pohonného ústrojí, budeme vás ještě chvíli napínat a podíváme se na jeho vzhled.

Design nevybočuje z řady současných Lexusů díky přední masce, která zůstává u vřetenovitého tvaru s mřížkou lemovanou chromovými lištami…

Celý test najdete v novém vydání speciálu AutoforDrive, který je právě na stáncích.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru