Hyundai Kona N – Odvážně ostré SUV – test

Model Kona má za sebou modernizaci, která přinesla další přírůstek v portfoliu značky Hyundai. Kona N je SUV, jež automobilka zařadila mezi ostatní své vozy opatřené magickým písmenem „N“. Co prozradil jeho test?

Hyundai kona n

Modely N jsou u Hyundaie sportovní, to už vědí i méně protřelí příznivci značky. Odladění na testovacím okruhu Nürburgring jim nadělilo ono pověstné písmeno, které se pojí s mimořádně výkonným motorem a upraveným podvozkem.

Na první pohled je odlišíte od základní řady, i když pozor na výbavu N Line, která sice také přináší některé sportovní detaily, ale jedná se hlavně o designový paket. To modely N jsou skutečně dravé stroje, u nichž si konstruktéři dali záležet na vlastnostech, jež spíš než na nákupech využijete na okruhu.

V případě testovaného vozu se nejednalo o světle modrou barvu karoserie, v níž jsme si zvykli v poslední době vídat enkové modely. Do testu přijel vůz celý v bílé, k níž ostře kontrastovaly černé detaily…

Výkonný dvoulitrový čtyřválec disponuje 280 koňmi, z nuly na stovku zrychluje za 5,5 sekundy a maximální rychlost je 240 km/h. Působí to impozantně a realita není daleko od papírových příslibů. Motor zahřmí hned …

Celý článek najdete v novém speciálu AutoforDrive, který je právě na stáncích.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru