Viděli jsme nový model BMW i7 – Toto je zítřek značky

Téměr půl roku před příchodem na trh jsme měli jako jedni z prvních možnost prohlédnout si nový model BMW i7. Jedná se o nejvýkonnější BMW řady 7. A první dojem – majestátní limuzína inspirovaná v detailech modely značky Rolls-Royce. Elektrické BMW i7 má zahajit novou éru radosti z jízdy a individuální mobility v luxusním segmentu.

P90466049_highRes_premiere-of-bmw-i7-i

Zároveň byla oznámena cena již sedmé generace modelu BMW řady 7, který bude v prosinci 2022 jako první uvedený na trh ve verzi BMW i7 xDrive60. Tato limuzína s celkovým výkonem 400 kW (544 k) bude startovat na ceně 3 552 900 Kč včetně DPH.  Nedlouho po čistě elektrické variantě bude dostupné také vznětové provedení BMW 740d xDrive. Na jaře 2023 nabídku doplní dvě plug-in hybridní zážehové varianty.

Charakteristické designové prvky dvojitých kulatých světlometů a BMW masky chladiče byly u BMW i7 pojaty zcela nově s cílem dosáhnout moderního a osobitého vzhledu. Mezi specifické rysy designu patří horní světelné prvky z exkluzivního křišťálového skla a osvětlený rámeček masky ve tvaru ledvinek.

P90458245_highRes_the-new-bmw-i7-xdriv

V interiéru režimy My Modes umožňují řidiči přizpůsobit jízdní vlastnosti vozu a atmosféru v interiéru jeho požadavkům. Kromě BMW Prohnutého displeje poskytuje zcela novou uživatelskou zkušenost i BMW Interaktivní lišta na přístrojové desce a ve dveřích. Jde o osvětlený ovládací prvek s integrovanými tlačítky, jehož obsluha zaujme haptickým zážitkem. Nově vyvinutá panoramatická skleněná střecha Sky Lounge navíc přispívá k pocitům prostornosti, modernosti a pohodlí, které v interiéru nového BMW řady 7 panují. Její působivost zvýrazňuje individuálně nastavitelné LED osvětlení.

Zadní část BMW i7 nabízí výjimečný cestovní komfort. Ze stropu výklopný širokoúhlý (32:9) displej BMW Theatre Screen s vysokým rozlišením 8K proměňuje zadní sedadla v exkluzivní soukromý kinosál.

Fabian Kirchbauer Photography

Jednotlivé modely nového BMW řady 7 byla navrženy pro zástavbu tří různých typů pohonu. To umožnilo vozy vybavit nejen novou modulární generací motorů BMW Group Efficient Dynamics – všechny jsou nyní vybaveny nejnovější 48V mild-hybridní technologií – ale také plug-in hybridními systémy, a dokonce i čistě elektrickým pohonem. Všechny modelové varianty se vyrábějí na jedné výrobní lince v továrně v Dingolfingu.

P90466053_highRes_premiere-of-bmw-i7-i

Extrémně tenká baterie s výškou článků pouhých 110 mm je umístěna nízko v podlaze vozidla a poskytuje 101,7 kWh využitelné energie. Baterie je ohřívána pomocí speciálního elektrického průtokového ohřívače o výkonu 5,5 kW. Kombinovaná nabíjecí jednotka v BMW i7 xDrive60 umožňuje nabíjení střídavým proudem o výkonu až 11 kW, zatímco stejnosměrným proudem lze nabíjet až do výkonu 195 kW. To znamená, že dojezd vypočítaný na základě metodiky WLTP lze za pouhých deset minut u rychlonabíjecí stanice prodloužit až o 170 kilometrů.

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru