Světová premiéra nového Lexusu RX

 Lexus odhaluje pátou generaci RX, kompletně přepracovaného modelu, který otevírá novou kapitolu tohoto kultovního SUV. Do České republiky dorazí první vozy na přelomu roku.

rx450hsonicsilver001-2_0
Průkopnické RX se v posledních dvou desetiletích stalo nejlépe prodávaným modelem značky Lexus. Prodalo se ho více než 3,5 milionu kusů po celém světě od uvedení na trh v roce 1998, včetně více než 300 tisíc vozů v Evropě, nyní v páté generaci. Oblíbený je i v České republice, kde je nejprodávanějším modelem značky s více než 1500 prodanými vozy. Společně s nedávno uvedeným modelem NX a nově odhaleným RZ bude RX tvořit základ prodejů značky Lexus.

Pro nové RX připravil Lexus nový designový jazyk. Ten zahrnuje novou vřetenovitou karoserii, která vznikla začleněním koncepce vřetene do celé přední partie vozidla. Řidičsky zaměřený kokpit dle koncepce „Tazuna“ zprostředkuje přímé ovládání vozidla podle zásady „ruce na volantu, oči na silnici“. Je zde i nový 14″ dotykový displej.
RX_Lifestyle photo_J_Int_Instrumentpanel_16x9_8

Pro nové RX je v Evropě připravena nabídka tří různých elektrifikovaných pohonů. Základem nabídky značky pro trhy západní Evropy je RX 450h+ s plug-in hybridní technologií. Prostřednictvím nového hybridního provedení RX 350h pak Lexus nabízí zajímavou hospodárnou alternativu k naftovým a benzínovým ústrojím o nižším zdvihovém objemu. A pro ty řidiče, kteří hledají opojnější jízdní schopnosti, má Lexus připraven historicky první hybrid s přeplňovaným ústrojím, RX 500h s revolučním pohonem všech kol DIRECT4.

Pro nové RX pak Lexus optimalizoval základní atributy SUV, jako je těžiště, setrvačné síly, snížení hmotnosti, tuhost a hnací ústrojí k dosažení přirozenější komunikace mezi vozidlem a řidičem. Vylepšený handling a odezva staví na zdokonalené podvozkové platformě GA-K, která přináší vynikající tuhost karoserie a nízké těžiště.
rx450hsonicsilver004-2_3

RX efektivně využívá špičkové bezpečnostní technologie značky Lexus ve formě třetí generace bezpečnostního paketu Lexus Safety System+3 (zahrnuje mj. vylepšený předkolizní bezpečnostní systém, nový proaktivní asistent řízení (PDA) a rozšíření v podobě Lexus Safety System+3 Extended). RX dále přináší ve standardní výbavě nejnovější platformu multimédií s chytrým hlasovým asistentem „Hey Lexus“ lokalizovaným kompletně do češtiny a mobilní aplikací Lexus Link pro ovládání užitečných vzdálených služeb.
rx450hsonicsilver005-2_4

PŘÍBĚH PRŮKOPNÍKA

RX 300 se při svém uvedení v roce 1998 stalo celosvětově prvním prémiovým SUV, které stvořilo zcela nový automobilový segment prostřednictvím stylistického ztvárnění, akcelerace, handlingu a utlumení hluku na úrovni luxusních vozů. RX 400h se v roce 2005 stalo celosvětově prvním zástupcem luxusních hybridních vozů s revolučním pohonem, jenž spojoval benzínový motor V6 s výkonným elektromotorem – a právě tento technologický průlom byl odrazovým můstkem k celé modelové nabídce hybridních vozů Lexus. Model RX, oceňovaný zákazníky pro vysokou míru pohodlí, kultivovanosti a kvality, v roce 2016 jako první vůz značky uvedl technologii Lexus Safety System+. V roce 2019 pak RX představilo celosvětově první adaptivní systém ovládání dálkových světel BladeScan, využívající rychle rotující zrcadlo ve tvaru čepele pro dokonalejší osvětlení pomocí LED světlometů.

rx450hsonicsilver002-2_1



Facebook

Nejčtenější

Nahoru