Maserati Grecale – česká premiéra nového SUV

Naše redakce se zúčastnila české premiéry nového SUV Maserati Grecale, které má být ztělesněním vyváženosti mezi všestranností, elegancí, výkonem a inovativností. Nové SUV, vyvinuté v modenské Maserati Innovation Lab, se vyrábí v závodě v Cassinu. Je samostatnou řadou ve své třídě.

03_Maserati Grecale GT_Location

Při uvedení na trh byly představeny tři verze: GT, se čtyřválcovým motorem s mild hybridním ústrojím s výkonem 300 koní; Modena, se čtyřválcem s mild hybridem o výkonu 330 koní; a silná verze Trofeo, vybavená benzínovým šestiválcem 3,0L V6 s výkonem 530 koní, který je odvozen od motoru Nettuno zabudovaného do Maserati MC20. Celou nabídku završí příští rok Grecale Folgore, 100% elektrická verze s 400V technologií.

Vůz ve verzi GT má délku 4846 mm, rozvor kol 2901 mm, výšku 1670 mm, šířku 2163 mm (včetně bočních zrcátek) a rozchod zadních kol 1948 mm (u verze Trofeo ještě větší).

03_Maserati Grecale Modena_Location

Design automobilu  zahrnuje nový vizuální symbol Maserati, který je charakteristickým znakem všech nových modelů počínaje MC20. Přední část obsahuje nízkou mřížku chladiče. Splývavá karosérie je charakterizována oblými vizuálními formami doplněná o technické komponenty a zvýrazněná využitím uhlíkových vláken. Zadní světla ve tvaru bumerangu jsou inspirována modelem 3200 GT navrženým slavným Giugiarem a začleněna jsou do lichoběžníkové linky, která je ještě zvýrazněna kupé tvarem kabiny a jejím zakončením připomínajícím sportovní vozy.

Interiér je vybaven tradiční přístrojovou deskou Maserati. Ta je poprvé digitální a má hlasové ovládání. Technologie se ovládají pomocí displejů: je zde velký 12,3” střední displej, v Maserati dosud nejrozměrnější, další 8,8” displej s dalšími ovládacími prvky a třetí dotykový displej pro cestující na zadních sedadlech. K ovládání multimédií ve voze slouží moderní multimediální systém Maserati Intelligent Assistant (MIA), a služba Maserati Connect. Ozvučení interiéru je dovedeno k absolutnímu vrcholu díky komplexnímu zvukovému prožitku zajištěnému typickým burácením motoru Maserati a hypnotizujícím zvukovým systémem Sonus Faber 3D. Zvukový systém Sonus Faber – který je standardně dodáván s výbavou Premium – zahrnuje 14 reproduktorů nebo až 21 reproduktorů ve verzi s výbavou High Premium.

02_Maserati Grecale Modena_Location

Ceník začíná na 62 600 Eur bez DPH pro verzi GT, nejsilnější Trofeo je od 95 580 Eur opět bez DPH.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru