Citroën Spacetourer – poslední diesel – test

Původně dodávkový Jumpy se rozrostl a dostal po přestavbě pro přepravu osob označení Spacetourer. Vznikl ve spolupráci tří značek – Citroënu, Peugeotu a Toyoty, takže ke Spacetoureru najdete na trhu i jeho sourozence – Traveller a Proace. Sluší se také dodat, že Citroën už nabízí tyto osobní užitkové vozy jen v čistě elektrické motorizaci, zatímco nám se ještě podařilo otestovat dieselovou verzi s dvoulitrovým motorem.

Citroen spacetourer (2)

Design nese charakteristické rysy dodávky, příď je ovšem pojata v duchu současných osobních vozů značky. Svědčí o tom tenké chromované linky s dvojitým šípem uprostřed i tvary světlometů. Nás ovšem zajímá především vnitřní prostor a jeho uspořádání. V nabídce jsou tři délky vozu, a tak můžete přepravovat od sedmi do devíti osob. My jsme testovali verzi sedmimístnou a za třetí řadou sedadel bylo tudíž k dispozici přes tisíc litrů objemu pro náklad. Díky kolejnicovému systému lze sedačky poměrně snadno posouvat a měnit tak vnitřní dispozici.

Citroen spacetourer (5)

Přístrojový štít zobrazuje dva velké ukazatele v moderním hranatém tvaru, dva malé kruhové ciferníky a infodisplej uprostřed. Obrazovka pro ovládání infotainmentu není příliš velká, pomocí tlačítek po stranách se ovšem rychle zorientujete v nabídce. Středový panel je na tlačítka střídmý, najdete tu už jen úzkou lištu pro nastavení klimatizace, parkovací asistenci a startovací tlačítko spolu s kruhovým voličem automatické převodovky. Dvoulitrový diesel disponuje výkonem 177 koní a pro bezpečné rodinné cestování je naprosto dostačující. Aktuálně najdete v nabídce značky pouze ë-SpaceTourer, 100% elektrický vůz s výkonem 135 koní.

Citroen spacetourer (4)

Citroën Spacetourer nyní najdete v ceníku výhradně jako elektromobil od ceny 1 110 000 Kč bez DPH.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru