Kia představuje koncept EV9

Studie Concept EV9 ukazuje, jak si značka Kia představuje SUV pro éru udržitelné mobility. Tento koncepční vůz je víc než jen výstavní vůz: spojuje v sobě estetiku, která inspiruje, interiér, který nově definuje parametry interiéru SUV, a vyspělé plně elektrické pohonné ústrojí.

KIA_EV9 Concept004

Kia nyní oznámila, že plánuje uvést na evropský trh v roce 2023 sériový model založený na konceptu EV9. Má navázat na úspěch elektrického crossoveru Kia EV6, který byl nedávno zvolen evropským „Autem roku 2022“ a získal nejvyšší ocenění „Best of the Best“ v designové soutěži Red Dot Award a cenu v kategorii meta „Inovativní produkty“.

KIA_EV9 Concept014

Přibližně pět metrů dlouhá sériová verze SUV zrychlí na 100 km/h za pět sekund, bude mít dojezd přibližně 540 kilometrů a za pouhých šest minut bude schopna nabít elektřinu na dalších 100 kilometrů jízdy. EV9 bude také prvním modelem Kia, který bude vybaven službami „Over the Air“ (OTA) a „Feature on Demand“ (FoD), které zákazníkům umožňují selektivní nákup softwarových funkcí. Kromě toho bude jako první Kia vybaven „AutoMode“, průkopnickou technologií značky pro autonomní řízení.

005850



Facebook

Nejčtenější

Nahoru