Jan Kopecký vítězem jubilejní Barum Rally

Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia Rally2 evo se stal vítězem poté, co do té doby suverénně vedoucí Erik Cais přibližně v polovině závěrečného testu havaroval. Tímto dramatickým vítězstvím si dvojice Kopecký – Hloušek zajistila dvě soutěže před koncem sezony titul mistrů ČR pro rok 2021.

Barum-Czech-Rally-Zlin-2021_Jan-Kopecky

Největším strašákem jubilejní 50. Barum Czech Rally Zlín mělo být počasí. Přestože se předpověď silných dešťových přeháněk nakonec nevyplnila, tradiční česká soutěž si i tak udržela pověst jedné z nejtěžších evropských soutěží. Už tak složité podmínky na technicky náročných silničkách zvlněné valašské krajiny komplikovalo množství nečistot – zejména kamení a bláta, které se vytahaly z provlhlých krajnic.

„Barumka je z tohoto pohledu šílená, zrádný je zde každý metr trati. Erik si zasloužil vyhrát, jel fantasticky. Zkoušeli jsme s ním bojovat až do cíle, štěstí bylo nakonec na naší straně. Děkuji týmu i spolujezdcovi za perfektní výkon,“ komentuje tradiční vrchol domácí rally sezony Jan Kopecký. Pilot nebyl na Zlínsku poražen od roku 2015, desátým vítězstvím dokonce ještě více posílil pozici rekordmana Barum Rally. Pro druhé místo si dojel Andreas Mikkelsen. Nor startující za privátní stáj Toksport WRT se dostal do průběžného vedení FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC) a míří za titulem kontinentálního šampióna. Velice dobře si na Barum Rally vedli Filip Mareš s Radovanem Buchou, kteří dojeli na třetím místě. Mezi nejlepší desítku jezdců se vešel i Miroslav Jakeš. Osm z deseti nejrychlejších vozů Barum Czech Rally Zlín 2021 vezlo na kapotě okřídlený šíp.

SONAX Mistrovství České republiky v automobilových soutěžích má před sebou ještě dva podniky – říjnovou Rally Pačejov a listopadovou Rally Český Krumlov.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru