Nový Opel Astra se představil ve světové premiéře

Právě dnes Opel ve světové premiéře představil Astru zcela nové (v pořadí už šesté) generace. Na slavnostní odhalení novinky se do mateřského Rüsselsheimu sjelo na 180 novinářů, dalších více než 1000 publicistů sledovalo prezentaci on-line na internetu.

Nová Astra je dalším modelem německé automobilky Opel, který potvrzuje její trend elektrifikace celého portfolia. Hned na podzim se bude Astra nabízet také jako plug-in hybrid. A v roce 2023 nabídku doplní bateriemi poháněná Astra-e. Od počátku budou moci zákazníci volit z palety zážehových a vznětových motorů. Výkonová škála pohonných jednotek sahá od 81 kW/110 k až po 165 kW/225 k. Pro německý trh byla již stanovena i základní cena nové Astry – ta startuje na částce 22 465 €. Cena pro tuzemský trh se teprve tvoří a bude oznámena později.

Vůz je dlouhý 4374 mm a široký 1860 mm, je tedy delší jenom o 4,0 mm oproti předchozímu modelu. Zato rozvor narostl o zřetelných 13 mm až na 2675 mm, což se projevilo především na prostoru pro nohy vzadu sedících pasažérů. Zavazadlový prostor s výškově nastavitelnou podlohou nabízí objem až 1250 litrů (při sklopených zadních sedadlech).

The all-new Opel Astra

Astra je postavena na třetí generaci multi-energetické flexibilní platformy EMP2. Díky tomu vyniká stabilitou i při dynamické jízdě zatáčkami. Stejně jako přechozí Astra uvedená na trh v roce 2015 přináší nováček do své kompaktní třídy inovace, které zákazníci dříve znali pouze z dražších vozidel vyšších segmentů. Nejnovější verze adaptivních světlometů Intelli-Lux LED Pixel pochází přímo z modelu Insignia a se 168 LED elementy jde o špičkovou technologii v kompaktní i střední třídě.

Astra poprvé vystřídala řadu Kadett v roce 1991. Od té doby vyjelo z továren automobilky Opel téměř 15 milionů těchto kompaktních vozů a Astra se stala bestsellerem a ikonou značky.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru