Nový Lexus NX přichází do ČR

Lexus otevírá tímto modelem novou kapitolu ukazující budoucí designový směr v oblasti exteriéru i interiéru, nové pohonné jednotky vč. prvního plug-in hybridního pohonu, vylepšení na poli dynamiky ve prospěch příjemných jízdních vlastností, a v neposlední řadě i novou generaci multimédií a konektivity a vyspělé technologie pro ještě vyšší úroveň bezpečnosti, pohodlí a praktičnosti.

10nx450h-2_0

 

Nové NX nahrazuje model, který Lexus na evropských trzích velmi úspěšně prodával již od roku 2014 – a pro který se od uvedení na trh rozhodlo přes 170 tisíc zákazníků. Lexus se rozhodl model NX kompletně přepracovat s úmyslem navázat na dosavadní úspěchy a nabídnout současným zákazníkům nový atraktivní produkt schopný naplnit mnohem vyšší očekávání.O ctižádostivém přístupu a celkovém odhodlání vypovídá nepřehlédnutelný posun v otázkách jízdních schopností, handlingu a hospodárnosti – za tímto účelem se Lexus rozhodl vyměnit 95 % komponent vozidla.

NX se začne prodávat na evropských trzích během posledního čtvrtletí 2021.

 

11nx450h-3_1

Zastřešujícím motivem vývojové koncepce nového NX jsou pojmy „energický a nabitý technologiemi“ – „energický“ má vyjadřovat dynamické jízdní schopnosti, zatímco „nabitých technologiemi“ naznačuje inovace prostřednictvím vyspělých technologií. Výsledkem uvedeného přístupu jsou mnohá výrazná vylepšení, jako jsou např. nový designový jazyk; první plug-in hybridní provedení v rámci značky Lexus; příjemné jízdní zážitky v těsném spojení s vozidlem a s typickým jízdním projevem Lexus; ergonomický kokpit zaměřený na řidiče a navržený v souladu s novou architekturou Tazuna; a použití vyspělých, na potřeby člověka zaměřených technologií ve prospěch bezpečnosti a funkčnosti.

12nx450h-2_2

Program vývoje nového NX přinesl zásadní změnu v přístupu značky Lexus k vývoji nových vozidel včetně nasazení metod digitálního modelování a dalších počítačových technologií ve prospěch chytřejšího konstruování vozidel a vyšší garantované úrovně kvality. K dosažení nejvyšší úrovně smysly vnímané kvality jsou ale nezbytné dovednosti řemeslných mistrů Takumi s uplatněním lidského hmatu, sluchu a zraku.

20nx450h-2_11



Facebook

Nejčtenější

Nahoru