Hyundai Tucson odhaluje sportovní výbavu N Line

Krátce po nedávném uvedení zcela nového modelu na trh odhalila společnost Hyundai Motor svůj nejprodávanější model v Evropě se sportovním stupněm výbavy N Line.  Tucson N Line nabízí sportovní a osobité prvky vnějšího designu a odlišující detaily v interiéru, aby si mohli zákazníci užívat intenzivnější zážitky z jízdy.

all-new TUCSON N Line_1

Součástí  modelu jsou ostré linie, prolisy a tvary umocněné novými charakteristickými prvky „Parametrických drahokamů“. Základem vnějšího designu je designová identita značky  „smyslná sportovnost“, kterou současně doplňují sportovní stylistické detaily. Vpředu jsou parametrické drahokamy nejvíce zřetelné na masce chladiče, která je umístěna výš a je také širší než u standardního modelu. Vzory parametrických drahokamů na masce chladiče byly pro verzi N Line drobně pozměněny, aby vytvářely ještě intenzivnější vizuální efekty v závislosti na úhlu pohledu. Maska chladiče nese také logo N Line. Pod maskou chladiče je umístěn nárazník obdélníkového tvaru a přepracovaný otvor pro přívod vzduchu, který je vyšší a větší. Výsledkem je ještě sportovnější vzhled. Na nárazník harmonicky navazuje jasně stříbrný spodní ochranný spoiler a tento motiv se opakuje i na zadním difuzoru. Světlomety mají černé ohraničení.

Vůz je z profilu charakterizován dynamicky tvarovanými bočními ochrannými panely v barvě karoserie, které přispívají k atraktivním proporcím a liniím, jež zeštíhlují celkový vzhled. Ten je umocněn leskle černými lištami oken, které sahají až k výrazně skloněnému střešnímu sloupku C, vytvářejícímu pocit rychlého pohybu vpřed, inspirovaného závodními okruhy.

Sportovní vzhled při pohledu zezadu zintenzivňuje aerodynamický spoiler, který je delší než u standardního modelu a doplněn aerodynamickými prvky ve tvaru ploutve. Spodní část zádě je zvýrazněna pásem červených odrazových ploch a difuzorem. Model je vybaven  sportovnějšími 19“ koly z lehké slitiny. Jejich geometrickou strukturu zvýrazňují parametrické vzory, které navazují na motiv „smyslné sportovnosti“. Charakter kol zvýrazňují také podběhy v barvě karoserie.

all-new TUCSON N Line_2

Řidiči si budou užívat sportovních sedadel s logem N, jejichž čalounění kombinací černého semiše a kůže je zdobeno červeným prošíváním. Červené prošívání září také na výplních dveří a loketních opěrkách, zatímco ochranné měkké plochy čalouněné šedou tkaninou jsou zdobeny červenými prvky. Speciální volant N je doplněn atraktivním logem N. Další stylistické prvky N se nacházejí na kůží obšité hlavici řadicí páky, nebo krytu konzoly u elektronického voliče – v závislosti na zvolené převodovce. Sportovnější charakter dodává interiéru černé čalounění stropu. Stupeň výbavy byl vylepšen rovněž kovovými pedály, opěrkou pro levou nohu a prahovými lištami.

all-new TUCSON N Line_3

Základem všech pohonů je jeden ze dvou motorů Hyundai Smartstream: zážehový čtyřválec 1.6 T-GDI nebo vznětový čtyřválec 1.6 CRDi.

Motory:

  • 6 T-GDI Plug-in Hybrid (265 k)
  • 6 T-GDI Hybrid (230 k)
  • 6 T-GDI 48V Mild Hybrid (180 k nebo 150 k)
  • 6 T-GDI (150 k)
  • 6 CRDi 48V (136 k)

Model N Line bude v Evropě k dispozici od jara 2021. Hybridní a plug-in hybridní varianty se objeví u prodejců od léta 2021.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru