Dodávkou roku 2021 jsou čtyřčata z produkce PSA

Porota složená z 24 nezávislých novinářů a odborníků z 24 evropských zemí udělila prestižní trofej „International Van Of The Year 2021“ (IVOTY) modelům Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e a Vauxhall Vivaro-e, tedy prvním elektrifikovaným vozům řady LUV skupiny PSA.

foto01

Od roku 2019 skupina PSA každý svůj nově uváděný model doplňuje verzí se 100% elektrickým nebo plug-in hybridním pohonem. Cílem skupiny je nabídnout do roku 2025 plně elektrifikovanou řadu. Do konce roku 2021 skupina plánuje dokončit elektrifikaci všech svých modelových řad lehkých užitkových vozidel nabízených v Evropě.

Nové modely Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e a Vauxhall Vivaro-e vzešly ze společného produktového programu. Byly zkoncipovány tak, aby poskytly dostatečný elektrický výkon bez jakéhokoli kompromisu z hlediska užitečného zatížení a objemu nákladového prostoru. Vozy jsou pracovním nástrojem pro různé typy zákazníků, od řemeslníků, přes podnikatele po státní správu.

Photo_IVOTYeJumpy1512x852_menis2

Elektrické kompaktní dodávky, které byly vyvinuty na základě platformy EMP2, nabízejí čistou mobilitu, a to jako osobní vozy pro přepravu osob i jako užitkové verze určené zejména pro potřeby rozvíjející se e-commerce a služeb.

Kompaktní elektrické dodávky všech čtyř značek jsou montovány v továrně Hordain (Hauts-de-France) a jsou vybaveny elektrickým hnacím ústrojím vyráběným v továrně Trémery (Grand Est). Nabízejí dvě úrovně dojezdu:

  • až 230 km v cyklu WLTP s baterií 50 kWh;
  • až 330 km v cyklu WLTP s baterií 75 kWh.

Vozy byly uvedeny na evropský trh v polovině letošního roku. Od října 2020 bylo dodáno již 1300 vozidel.

Opel Vivaro-e

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru