Máme novou mobilní polní kuchyni pro armádu

Největší tuzemský výrobce přívěsů Agados reaguje na stále rostoucí požadavky zákazníků a rozšiřuje řadu speciálních produktů pro složky integrovaného záchranného systému, armády, ale i civilní spolky. Současná nabídka mobilních kuchyní PK4 Kaga a větší PK6 se rozrůstá o nový typ – ultralehkou a kompaktní kuchyni AGA ULT. Poprvé byla vystavena a představena odborné veřejnosti letos na Dnech NATO v Ostravě za účasti ministra obrany Lubomíra Metnara. Mobilní kuchyně jsou určeny k rychlé a efektivní produkci velkého množství teplé stravy v polních podmínkách. Využití nachází ve vojenství nebo při záchranných akcích.

agados_aga-ult_foto

Hlavní motivací k výrobě mobilní polní kuchyně byla skutečnost, že poslední výrobek tohoto druhu byl českou armádou využíván již 60 let. Polní kuchyně AGA ULT je doplněním stávajícího portofolia v řadě speciálních projektů. V případě nové ultralehké kuchyně jde o dvouplášťovou varnou jednotku o objemu 150l s teplonosnou tekutinou. Ta nabízí dva kusy s 20 litrovými ohřívači vody. Jako zdroj tepla je možno použít naftu, plyn nebo dřevo. Komínový systém je odnímatelný. Přívěs lze navíc ukládat na minimální podlahovou plochu, je velmi skladný.

Polní kuchyně je vybavena lehkým hliníkovým krytem pro transport a stanem 3×3 metry pro zakrytí pracovního prostoru. Veškeré příslušenství je možné přepravit na přívěsu v integrovaných boxech. Celková hmotnost přívěsu je do 750 kg o rozměrech (dך×v) 2820×1620×1190 mm v přepravním režimu.

Všechny moduly polních kuchyní od Agados jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli a zajišťují nejvyšší hygienickou úroveň. Zaoblené rohy modulu kuchyní a bezespárový design umožňují pohodlné a důkladné vyčištění s vynaložením minimálního času a prostředků. Mezi další speciální projekty firmy patří cisterna, mrazicí box do extrémních podmínek, úpravna vody nebo osvětlovací věž vhodná k nasvícení míst havárií. Společnost také vyvinula obojživelný terénní přívěs.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru