Stellantis – nové jméno po fúzi FCA a PSA

Společnosti Peugeot S.A. („skupina PSA“) a Fiat Chrysler Automobiles N. V. ( „FCA“)  v současné době realizují plán fúze 50:50, jenž byl definován v dohodě o sloučení oznámené 18. prosince 2019. Nyní společnosti dokončily důležitou etapu plánu a oznamují, že název nové skupiny bude Stellantis.

stellantis

Jméno vychází z latinského slovesa „stello“, což znamená „„zářit hvězdami“. Inspiraci čerpá z nového a slibného spojení legendárních automobilových značek a silných firemních kultur, které se společně stanou jedním z nových lídrů budoucí éry mobility, a zároveň přitom zachovají veškerou hodnotu jak celku, tak svých dílčích  složek.

Latinský původ názvu vzdává hold bohaté historii obou zakládajících společností, zatímco evokace astronomie ukazuje na energii, optimismus a schopnosti obnovy, jež inspirovaly celou fúzi, která změní automobilový průmysl.

Proces vytváření nového názvu začal krátce po oznámení dohody o fúzi. Podílely se na něm vrcholové managementy obou společností a skupina Publicis. Název bude používán výhradně na úrovni skupiny jako firemní značka. Dalším krokem v tomto procesu bude odhalení loga, které se spolu s názvem stane identitou společného podniku. Názvy a loga stávajících značek skupiny  zůstanou nezměněny.

Dokončení projektu fúze by mělo proběhnout v prvním čtvrtletí roku 2021, při splnění obvyklých podmínek, včetně schválení akcionáři obou společností na jejich mimořádných valných hromadách a splnění antimonopolních a dalších regulačních požadavků.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru