Škoda ukázala celou modelovou řadu Octavia

Nabídku čtvrté generace modelu Octavia doplňují robustní verze Scout a sportovní RS. Díky elektrifikovaným pohonům, mezi které patří nová mild-hybridní technologie a hned dva modely Octavia iV s plug-in hybridním pohonem, došlo u nového modelu ke snížení emisí CO₂. Verze iV nabízí lokálně bezemisní jízdu s dojezdem až 60 km v režimu WLTP.

octavia_scout_08-1920x1280

Byly také vylepšeny spalovací motory, které jsou nyní úspornější. U naftových motorů nové generace Evo došlo díky procesu Twin Dosing ke snížení emisí oxidů dusíku až o 80 %. Díky dvěma karosářským verzím, pohonu předních i všech kol, manuální převodovce nebo převodovce DSG a pěti druhům pohonu – benzinovým a naftovým motorům, motoru na zemní plyn, mild-hybridnímu a plug-in hybridnímu pohonu – tak každý zákazník nalezne vhodný model. Srdcem pohonu všech kol vozu je elektronicky řízená lamelová spojka šesté generace, která prošla velkými změnami a také je výrazně lehčí než spojka předchozí generace.

octavia_rs_03-1920x1280

Výhradně ve variantě kombi je dodáván model Scout s robustními prvky karoserie a standardně dodávaným paketem pro špatné cesty a zvýšenou světlou výškou. Zkratka iV označuje dvě varianty vozu Octavia s plug-in hybridním pohonem. Vůz nabízí celkový systémový výkon 150 kW (204 k), zatímco verze RS iV má celkový systémový výkon 180 kW (245 k). Společně s motory 2,0 TSI o výkonu 180 kW (245 k) a 2,0 TDI o výkonu 147 kW (200 k) tak čtvrtá generace sportovní vrcholné řady RS nabízí tři motorizace. Zkratka e-TEC označuje modely s mild-hybridní technikou. Varianta G-TEC je poháněna ekologickým zemním plynem.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru