Dnes byla zahájena výroba modelu Hyundai i30 v Nošovicích

Hyundai i30 je nejnovější generací vozu, který značku zastupuje v segmentu C, a je dostupný jako Hatchback, Fastback a kombi. Od jeho uvedení na trh v roce 2007 byl prodán v Evropě více než milion kusů i30. Model i30 byl první vůz značky, který nesl předponu „i“. Byl to také první vůz, který nošovický závod HMMC vyrobil, když v listopadu 2008 zahajoval sériovou výrobu.

Hyundai_i30_HMMC_3_LW

Nový Hyundai i30 přichází s modernizovaným designem a novými funkcemi v oblasti konektivity. Poprvé je na přání k dispozici 48V částečně hybridní pohon. Další novinkou je stupeň výbavy N Line se sportovním vzhledem i pro verzi i30 Kombi.

Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC)

Vysokokapacitní závod HMMC s technicky vyspělým výrobním zařízením zahájil výrobu v listopadu 2008. Se svými 3 300 zaměstnanci disponuje kapacitou výroby až 1 500 vozů denně a více než 300 000 automobilů ročně. Nošovický závod oslavil v loňském roce výrobu svého celkově již třímiliontého vozu, jímž byl Hyundai i30 N. Příležitostí k oslavě byla také výroba miliontého vozu Tucson. Automobily z HMMC se prodávají ve více než 70 zemích na pěti kontinentech.

HMMC vyrábí kromě nových modelů i30 Hatchback, Fastback a kombi také modely i30 N, Kona Electric a Tucson. Kompletní produktová řada je mladší než dva roky.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru