Škoda Octavia RS iV – uveřejněny první skici

Česká automobilka ukázala tři oficiální designové skici vrcholného sportovního modelu čtvrté generace modelu Octavia, který bude mít premiéru 3. března 2020 na autosalonu v Ženevě. Vůz ve srovnání se svým předchůdcem lehce narostl, zdůrazněné jsou černé detaily typické pro provedení RS.

škoda octavia rs iv - skica

Octavia RS iV je vybavena plug-in-hybridním pohonem a má tak spojovat praktičnost rodinného vozu a sportovní charakter s šetrností k životnímu prostředí a efektivitou. V rámci modelové řady je RS velice žádaná: Na hlavních a pro značku důležitých evropských trzích – v Německu, ve Velké Británii a ve Švýcarsku – nesl v posledních letech každý pátý prodaný vůz řady logo RS.

škoda octavia rs iv - skica2

Nová Octavia RS iV s plug-in-hybridním pohonem a systémovým výkonem 180 kW (245 k) má být svojí nízkou spotřebou a nízkou hodnotou emisí CO2 mimořádně šetrná k životnímu prostředí. Designové skici představují vůz jako liftback ve stylu coupé a jako dynamické kombi. Pozornost upoutá černá maska chladiče, dále sportovní přední nárazník s velkými nasávacími otvory a výrazné černé detaily. Dynamiku provedení opticky posilují velká kola z lehkých slitin, přední a zadní difuzor a spoiler na pátých dveřích verze liftback, resp. na hraně střechy u provedení kombi.

škoda octavia rs iv - skica3



Facebook

Nejčtenější

Nahoru