Rolls-Royce má v ČR rekordní prodeje

Na dnešním setkání s novináři představitelé Rolls-Royce Motor Cars Prague představili vynikající výsledky za kalendářní rok 2019. Jediné obchodní zastoupení v České republice dosáhlo v loňském roce historicky nejvyššího obratu, který ve srovnání s předchozím rokem vzrostl o 40 procent. Poptávka zůstala vysoká pro celou modelovou řadu, klíčovými modely byly první SUV Rolls-Royce Cullinan, vlajková loď Phantom podílející se na růstu jednou pětinou, a program zakázkových vozů Bespoke.

rolls 10.1.2020

Vedle vynikajících prodejů nových vozů se týmu Rolls-Royce Prague pod vedením Evy Kadlecové dařilo i v rámci programu Provenance, který se specializuje na prodej již dříve vlastněných, zánovních vozů Rolls-Royce. Množství prodaných automobilů s nájezdem dosáhlo v roce 2019 více než poloviny počtu prodaných vozů nových, což podtrhuje přitažlivost programu pro zákazníky Rolls-Royce.

Od své autorizace v roce 2016 předalo obchodní zastoupení zákazníkům v České i Slovenské republice více než 100 motorových vozidel, přičemž podíl vozů prodaných v České republice a na Slovensku je přibližně stejný.

rolls ghost

Při této příležitosti dealerství Rolls-Royce Motor Cars Prague představilo speciální edici modelu Ghost s označením Zenith Collector‘s Edition. Toto mistrovské dílo zakázkového programu Bespoke bylo celosvětově omezeno na pouhých 50 vyrobených kusů a je vytvořeno jako pomyslná tečka za érou vlády vozu Ghost, trvající 11 let. Poslední Ghost současné generace opustil výrobní linku v Goodwoodu na konci roku 2019.

Začátkem tohoto týdne potvrdil výrobce rok 2019 jako druhý rekordní rok v řadě. Na globální úrovni dosáhl prodeje 5 152 vozů, tedy o 25 procent více než v roce 2018.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru