Škoda obhájila titul ve WRC 2

Jan Kopecký/Pavel Dresler (CZ/CZ) se stali mistry světa kategorie WRC 2, mistři světa sezony 2017 Pontus Tidemand/Jonas Andersson (S/S) skončili druzí a mladá posádka Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (FIN/FIN) je dalším týmem, který doplňuje stupně vítězů celkového hodnocení.

škoda r5

Počtvrté v řadě získal tým Škoda Motorsport v kategorii WRC 2 titul mistra světa v hodnocení týmů (oba tituly podléhají oficiálnímu potvrzení ze strany FIA). Celkově byl rok 2018 nejúspěšnější v celé histori. Ziskem titulu mistra světa v kategorii WRC 2 pro jezdce a spolujezdce potřetí v řadě za sebou, a pro tým již počtvrté bez přerušení, byla Škoda Motorsport v letošní sezoně ještě úspěšnější než v předchozím roce. Tovární jezdci Jan Kopecký, Pontus Tidemand a Kalle Rovanperä obsadili první tři místa v celkovém hodnocení kategorie WRC 2 mistrovství světa.

Posádky ale nesbíraly vítězství a tituly pouze v mistrovství světa. Jeden tým dominoval ve všech pěti kolech asijsko-pacifického mistrovství 2018 FIA Asia-Pacific Rally Championship (APRC) – japonský jezdec Yuya Sumiyama a navigátor Takahiro Yasui. Jejich tým Cusco pokračoval ve svých úspěších bez přestání v asijsko-pacifickém regionu.  Manvir Singh Baryan/Drew Sturrock (EAK/GB) svým vítězstvím v africkém mistrovství FIA African Rally Championship (ARC) zopakovali s privátně nasazeným vozem loňský triumf. Po zisku titulů v jihoamerickém šampionátu FIA South American Rally Championship (CODASUR) v letech 2013, 2016 a 2017 byla posádka ve složení Gustavo Saba/Fernando Mussano (PY/ARG) úspěšná i v letošní sezóně. Kromě vítězství ve třech místních rallye bylo největším úspěchem posádky první místo v kategorii CODASUR, která byla vypsána v rámci Argentinské rallye, jež byla součástí mistrovství světa.

škoda r5.2

V mistrovství Evropy FIA European Rally Championship (ERC) jeli tři nejlepší jezdci kategorie Under 28 (jezdci do 28 let jedoucí s vozem kategorie R5). Nikolay Gryazin/Yaroslav Fedorov (RUS/RUS) zvítězili před Chrisem Ingramem/Davem Whittockem (GB/GB) a Fabianem Kreimem/Frankem Christianem (D/D). Navíc posádky s vozy Škoda zvítězily v 17 národních šampionátech po celém světě



Facebook

Nejčtenější

Nahoru