Bomba pro řidiče – jeďte na medvěda nebo na cvrčka

Kulinářský festival, který se letos koná již pošesté, přichází opět do Prahy. Festival dobrého jídla a pití proběhne ve dnech 25. – 26. června v parku na Vítkově. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně.

cvrček Ocknecht
Nebude chybět hmyzí kuchyně – hmyz se konzumuje napříč celým světem kromě Evropy a tudíž je u nás exotickým gurmánským zážitkem:
o Sklípkan růžový (Gramostola rosea) podávaný na mladém salátku
o Blanšírovaný cvrček na másle s bagetkou
o Limetkový cheesecake se sušenými sarančaty
o Zophobas (velký moučný červ) na chilli zelenině, macerovaný na rumu Presidente 15 aňos
o Štír macerovaný v rumu Presidente 15 aňos, koriandru, chilli a limetce, podávaný na mladém salátku

Molekulární kuchyně – molekulární kuchyně připravuje pokrmy metodami známými spíše z laboratoří (emulgování, mražení tekutým dusíkem, přidávání různých látek rozkládajících strukturu suroviny), čímž vytváří naprosto nečekané pokrmy:
o Nitro zmrzlina z mladého jehličí, připravená v kapalném dusíku při -196°C
o Peprmintový likér „zelená“ v kostce. (FOTO)

Extrémní catering – exotická jídla, jako pochoutka se dá připravit had, krokodýl,
zebra nebo žáby:

o Burger z krokodýla s mango a jalapeňo omáčkou v „crocodile“ bulce
o Filovaný steak z krokodýla s espuma pěnou z kokosového mléka a červené kari pasty, rýžové nudle se sezamovým olejem
o Satay z krajty na špízku v teriyaki marinádě, batátové pyré
o Žabí stehýnka pečená s bylinkami na bezlepkovém kuskusu s černou quinou, pěna z medvědího česneku, červená řepa

 

Překvapení letošního roku
Avantgardní kuchař Petr Koukolíček připraví medvědí maso z odlovených, divoce žijících medvědů: „Návštěvníkům festivalu budeme nabízet pokrmy z našeho extrémního cateringu jako jsou speciality z krajty, krokodýla nebo žáby. Letošní novinkou však bude medvědí maso, které bude připraveno podle staroslovanského receptu, ale za použití moderních metod, určitě stojí za vyzkoušení,“ říká propagátor molekulární gastronomie.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru