Volvo V90 právě odhaleno

Dnes bylo ve švédském Stockholmu odhaleno očekávané Volvo V90. Kombi, které je posledním modelem nejvyšší, „devadesátkové“ řady této automobilky, se připojilo k nedávno uvedené limuzíně S90.


Nové Volvo V90 je třetím odhaleným vozem nejvyšší, „devadesátkové“ řady automobilky Volvo, jejíž modely jsou postaveny na základě nové, speciálně navržené a plně modulární platformy SPA, která otevírá cestu novým možnostem v oblasti designu, konstrukce i výbavy vozů Volvo.

Vůz nabízí kromě semiautonomního řízení Pilot Assist také nejvyspělejší standardní bezpečnostní sadu na trhu. Ta mimo jiné zahrnuje systém detekce velkých zvířat, systém ochrany proti neúmyslnému sjetí z vozovky a také konektivitu s možností integrace smartphonu prostřednictvím rozhraní Apple CarPlay.

„Pro Volvo V90 máme také působivou nabídku motorizací. Všechny naše naftové motory jsou vybaveny technologií PowerPulse zajišťující okamžitý výkon, zatímco náš benzínový plug-in hybrid T8 Twin Engine disponuje výkonem 410 koní a v čistě elektrickém režimu ujede kolem 50 km,“ uvedl Peter Mertens, senior viceprezident oddělení výzkumu a vývoje ve společnosti Volvo Cars.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru