Velký zájem o Toyotu C-HR v ČR

Dnes dopoledne byl spuštěn předprodej nového modelu Toyota C-HR. Nový crossover hned během prvního dne předčil očekávání, když na něj během pár hodin Toyota zaznamenala 90 objednávek. Nové C-HR ve variantě s přeplňovaným motorem 1,2 Turbo je k dispozici od 489 900 Kč vč. DPH. Hybridní varianta pak startuje na ceně od 629 900 Kč vč. DPH.

5dsr8632

U nejočekávanějšího modelu značky byl dnes spuštěn předprodej. „Od deseti hodin mohou zákazníci objednávat tento nový crossover. Zájem o něj je obrovský a vysoce předčil naše očekávání,“ poznamenal spokojeně Martin Peleška, ředitel českého zastoupení Toyoty, a upřesnil: „Výsledkem několika málo předprodejních akcí a neoficiálního představení odborné veřejnosti je neuvěřitelných 90 zákaznických objednávek během prvních pěti hodin.“

„První předváděcí a výstavní kusy dorazí do dealerské sítě v polovině listopadu. Co se bude dít pak, si z  dnešního pohledu těžko představit,“ přemýšlí Martin Peleška a odhaduje: „Do konce roku předpokládáme, že se prodá 500 vozů C-HR.“

5dsr8804

Novinka C-HR poutá pozornost od svého počátku, kdy byla jako koncept představena na autosalonech v Paříži (2014) a následně ve Frankfurtu (2015). Tento model si dokázal uchovat mnohé z konceptu, a tak vůz ze sériové výroby vypadá atraktivně a přináší do segmentu středně velkých crossoverů nový vítr.

Tento crossover je postavený na nové platformě TNGA (Toyota New Global Architecture), díky které vůz získal atraktivní design i výtečnou jízdní dynamiku. C-HR disponuje rozvorem 2640 mm a hybridní verzi charakterizují následující čísla: délka 4360 mm, šířka 1795 mm, výška 1555 mm.

5dsr8798

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru