Víkend s limitkou – Ford Mustang California Special

Přesto, že jsme už viděli Mustang nové generace, na kterého si ale budeme muset počkat ještě více než rok, dostali jsme možnost strávit víkend s oživenou legendou původně z roku 1968 – Mustangem California Special. Je poprvé v Evropě, míří sem jen 1000 vozů, a to pouze ve verzi Convertible, tedy kabriolet, do Česka se dostane 11 kousků. 

Ford Mustang (3)

Edice GT/CS známá jako California Special je vybavena pětilitrovým atmosférickým osmiválcem o výkonu 449 koní. Model se vyznačuje stylovými doplňky jako je nová maska bez koníka, speciální kola, sportovní pruhy na bocích a rozpěra předních tlumičů pod kapotou. A samozřejmě emblém GT/CS. V interiéru je nové čalounění kůže a veluru s prošíváním, koberečky také s červeným prošíváním a logem, hliníkový dekor palubky a štítek California Special. Jsou to v podstatě jen drobnosti, infotainment zůstává beze změny, ten už známe.

Ford Mustang (4)

Na výběr je šestistupňová manuální převodovka nebo desetistupňový automat, který jsme dostali k testování. Pro pohodovou jízdu sluncem prozářenou krajinou se staženou střechou se zdá být automat vhodnější, pro brutální sportovní zážitky by ale manuál seděl samozřejmě lépe. Od hlasitého bublání motoru po nastartování až po drsný a hromový zátah s hutným burácivým zvukem je to vždycky radost ze života a svoboda, prostě Amerika. Průměrná víkendová spotřeba činila 13 – 13,5 l, při trochu divočejší jízdě klidně 15 – 16 litrů.

Ford Mustang (6)
Cena speciální výbavy California Special začíná na 1 599 900 Kč, připlácí se za kompletní balíček 52 tisíc Kč a desetistupňová automatická převodovka stojí dalších 60 tisíc korun.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru