Porsche ČR otevřelo novou Tréninkovou akademii ve Zlatníkách u Prahy

Společnost Porsche Česká republika slavnostně otevřel novou Tréninkovou akademii v obci Zlatníky-Hodkovice v okrese Praha Západ, v rozvojové oblasti určené pro vědu a výzkum. Tréninková akademie je určena pro školení všech kompetencí požadovaných standardy u prodejních a servisních partnerů společnosti Porsche ČR u značek Volkswagen osobní vozy, Audi, SEAT, Volkswagen Užitkové vozy, CUPRA, programu prodeje ojetých vozů Das WeltAuto a projektu komplexního řešení nabíjecí infrastruktury MOON.

Moderní multifunkční objekt byl zhotoven celkovou investicí 156 milionů korun, přičemž od poklepání základního kamene uběhlo jen něco málo přes jeden rok. Celý komplex vyniká modularitou a lze ho rozšířit jak vně, tak uvnitř. Ve svých prostorách nabídne nejmodernější vybavení pro školení jak mechanických činností, tak čím dál více poptávaných zásahů v oblasti elektroniky, digitalizace a elektromobility.

Tréninková akademie je koncipována jako multifunkční budova, v níž budou probíhat školení, setkání, odborné konference a další akce. Nejmodernější vybavení umožní vzdělávací a školicí programy v rámci hybridní výuky, která zahrnuje samostudium, online výuku se školitelem a prezenční školení. Jedna z pěti učeben pro technická školení je například speciálně vybavena pro výuku karosářů, včetně rovnání a sváření různých materiálů používaných v nejmodernějších konstrukcích karoserií vozidel koncernu. Další tři učebny budou sloužit pro tzv. netechnická školení a jedna učebna je vyhrazena pro přípravu multimediálního obsahu a online vysílání. Vnitřní prostory jsou variabilní s možností různého propojování a změny velikosti.

Budova je dílem architektonického studia Kaňka + Partners, přičemž realizací se zabývala stavební firma IMOS. Z environmentálního pohledu splňuje budova svou energetickou náročností parametry velmi úsporné budovy. Pro úsporu energií jsou využity technologie rekuperačního větrání, inteligentního řízení osvětlení a exteriérového stínění vnějšími žaluziemi. Zdrojem pro vytápění a chlazení jsou jednotky fungující na principu tepelného čerpadla, zahrada využívá automatické závlahy a pro parkování je připraveno 100 venkovních míst. Až 20 z nich může být nabíjeno 10 AC nabíječkami MOON (2 x 22 kW), v přípravě je dalších 5 AC nabíječek a 2 DC nabíječky venku.

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru