Viděli jsme nový elektromobil KIA EV6

Společnost Kia představila v Praze nový model EV6, který přináší na trh s elektromobily dlouhý dojezd, pohon s nulovými emisemi, ultra rychlé 800V dobíjení a výrazný styl crossoveru. EV6 je prvním vozem značky postaveným na architektuře Kia, navržené speciálně pro akumulátorové elektromobily (BEV).

 

KIA_EV6_GT-Line_Exteriér_Moonscape_1

Je to první akumulátorový elektromobil postavený na nové designové filozofii ‚Spojené protiklady‘ značky Kia – představuje do budoucna zaměřený design elektromobilů plný high-tech detailů. Pohon je výhradně elektrický s možností volit z několika různých uspořádání hnacího ústrojí s dlouhým dojezdem a nulovými emisemi. Díky 800V systému lze EV6 nabít z 10 na 80 procent kapacity akumulátoru za pouhých 18 minut; provedení GT, navržené pro zákazníky toužící po atraktivní jízdní dynamice, přitom zrychluje z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy a dosahuje maximální rychlosti až 260 km/h.

KIA_EV6_GT-Line_Exteriér_Moonscape_2

EV6 je první vyhrazený akumulátorový elektromobil Kia navržený a vyvinutý touto značkou, postavený na nové podvozkové platformě E-GMP (Electric-Global Modular Platform) a představující první etapu přechodu Kia do nové éry elektrifikace v souladu s novým sloganem značky „Movement that inspires“.

KIA_EV6_GT-Line_Interiér_18

EV6 kromě toho zahajuje středně- až dlouhodobou strategii značky na poli akumulátorových elektromobilů (BEV), plug-in hybridů (PHEV) a hybridních vozidel (HEV), které by do roku 2030 měly tvořit 40 procent celkových prodejů značky Kia při plánovaných ročních prodejích těchto ekologických vozidel v objemu 1,6 milionu kusů. V tomto kontextu plánuje Kia do roku 2030 navýšit prodeje akumulátorových elektromobilů na 920 tisíc kusů. Kia má v plánu do roku 2026 rozšířit svoji nabídku akumulátorových elektromobilů o 11 modelů, z nichž prvním je právě EV6. Z těchto 11 modelů bude sedm postaveno na architektuře E-GMP a čtyři budou odvozené elektromobily vycházející ze stávajících modelů.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru