Citroën přichází s dvoumístným elektromobilem AMI

Na začátku 101. roku své existence značka přichází s velkou novinkou, objektem Ami – 100% ëlectric, který je výsledkem úvah iniciovaných koncepčním vozem Ami One Concept. Je to nekonformní objekt: 2 místa, 100% elektrický pohon, má být pohodlný a ochranný, kompaktní a mrštný, přizpůsobitelný na míru. A dostupný bez řidičského oprávnění.

Base de donnée : Astuce Productions

Projekt Ami, který navazuje na koncepční vůz Ami One představený na ženevském autosalonu v březnu 2019, jenž se setkal s velkým zájmem, se během necelého roku podařilo zrealizovat. Ami má být konkrétní reakcí na nová očekávání mobility u krátkých cest: snadnější přístup do městských center, prostředky mikro-mobility vhodné pro každého, skutečné alternativy ke koloběžkám, kolům, skútrům, veřejné dopravě, řešení za rozumné náklady, nové způsoby spotřeby využívající internet…

Post-production : Astuce Productions

Baterie se dobije za pouhé 3 hodiny ve standardní elektrické zásuvce jako telefon.  Má ultrakompaktní rozměry: délka pouze 240 cm a poloměr otáčení 7,2 m, což zjednodušuje cesty ve městě i parkování. Umožňuje jízdu dvou osob sedících vedle sebe, v pohodlném, prosvětleném, uzavřeném a vyhřívaném prostoru, chráněném před vnějškem. Díky možnostem přizpůsobení si můžete pohrát s různým vzhledem za pomoci 6 balíčků barevných doplňků.

Ve Francii je vozítko dostupné od 14 let (v evropských zemích průměrně od 16 let) bez ohledu na vlastnictví řidičského průkazu. Je k dispozici kdykoliv, nabídky byly navrženy tak, aby vyhovovaly každé potřebě, pro jednorázové či pravidelné užití, v délce od jedné minuty do jednoho roku či více let, od sdílení přes pronájem po nákup. Dlouhodobý pronájem: 19,99 €/měsíc, sdílení aut: od 0,26 €/min. nákup: od 6 000 €.

Base de donnée : Astuce Productions

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru