Porotci otestovali finalisty ankety Auto roku 2020

Souboj o titul Auto roku v ČR se posunul do druhého kola. Ze dvou desítek nominovaných vozů vybrali porotci šest finalistů. Proč je jich letos šest místo pěti už víte, porotci už ale mají za sebou i jízdy s favority na prestižní titul.

Rovnost hlasů na páté pozici přinesla ještě napínavější závěrečné klání. Šest finalistů, kteří vyšli z původních 22 novinek v soutěži, se v mnohém liší, ale rozhodovat bude nakonec odborná porota. Ta je složená z 35 motoristických novinářů, mezi nimiž je i šéfredaktor Auto4drive.cz, Josef Žídek. Ten nám k testování druhého kola prozradil: „I když se jedná o dost rozdílné kategorie vozů, vysoké ambice mají všechny. Každý vůz má své specifické vlastnosti, nicméně důvod pro udělení titulu najdete u všech. Bodování ale probíhá v několika disciplínách, a tak konečný součet bodů bývá překvapením do poslední chvíle.“

Hlasuje i veřejnost

Do ankety ale může i letos zasáhnout veřejnost, a to hlasováním v jednotlivých kategoriích. To probíhá odděleně od hodnocení odborné poroty a z tohoto hlasování pak vzejde vítěz v každé jednotlivé kategorii. Pokud se i vy chcete hlasování veřejnosti zúčastnit, pak vám musí být 18 let a měli byste mít trvalý pobyt na území České republiky. Ostatní pravidla najdete na webu ankety, kde se také můžete do hlasování rovnou zapojit. Stačí kliknout na tento odkaz.

Porotci už mají závěrečné jízdy za sebou a teď zbývá už jen přidělit bodové hodnocení jednotlivým vozům. Ve finále jsou (řazeno dle abecedy) BMW řady 3, Kia XCeed, Mazda CX-30, Peugeot 208, Suzuki Jimny a Škoda Kamiq. Jaká je nálada mezi porotci? „Samozřejmě nemohu předem prozradit své favority, ostatně každý z těch vozů má něco, čím může buď strhnout pozornost, nadchnout nebo naopak přesvědčit praktickými vlastnosti,“ vysvětluje Josef Žídek. Bodové hodnocení také může přispět k velmi těsnému vítězství, jak už tomu několikrát bylo i v předchozích ročnících.

Na vyhlášení vítěze si tedy budeme muset počkat až do 8. ledna roku 2020, kdy se v pražském multimediálním centru Cubex sejde na dvě stovky významných hostů, aby se dozvěděli, který model automobilu bude pro příští rok nosit titul Auto roku v ČR.

Partneři ankety: Svaz dovozců automobilů – vyhlašovatel ankety, Cubex Centrum Praha – NEJLEPŠÍ NOVÉ VENUE ROKU 2019 (Vítěz v soutěži 9th Global Eventex Awards), Vincario – unikátní VIN dekodér, Rymax, Alcar, ORUN – dodavatel sportovního oblečení a Race Day – originální automobilové eventy.


Facebook

Nejčtenější

Nahoru