Škoda odtajnila jméno nového crossoveru – je to Kamiq

Nové SUV značky se jmenuje Kamiq. Tento crossover je třetím SUV pro evropský trh. Slovo Kamiq pochází z jazyka Inuitů, obývajících sever Kanady a Grónsko. Popisuje stav, kdy něco přirozeně „padne jako ulité“ za všech okolností.

SKODA-KAMIQ-New-SUV

I proto dostal nový crossover pro evropský trh stejné jméno, jaké nese SUV, které se již etablovalo v Číně. Je to městský crossover, který se prezentuje jako ideální společník pro všední dny v moderním velkoměstě i mimo něj.  Název současně zapadá do názvosloví modelů kategorie SUV – jména všech aktuálních SUV značky ŠKODA začínají písmenem K a končí písmenem Q.

S novým modelem činí česká automobilka další krok ve své SUV ofenzívě a rozšiřuje svou nabídku o kompaktní a lifestylově orientovaný vstupní model pro evropský trh.  Kamiq by měl v sobě spojovat agilitu a jízdní vlastnosti kompaktního vozu s klasickými přednostmi automobilu kategorie SUV – zvýšenou pozici sedadel, lepší výhled z vozu, pohodlnější nastupování a vystupování i větší světlou výšku. Vůz využívá modulární platformu MQB, dostal nové asistenční systémy i řadu Simply Clever prvků.

Světovou premiéru bude model mít od 5. do 17. března 2019 na autosalonu v Ženevě.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru