Ford oznámil prodloužení výroby supersportu GT o dva roky

Jde o reakci na neslábnoucí poptávku. Ford dodá zákazníkům po celém světě přibližně 1 350 Fordů GT. Na vybraných trzích se 8. listopadu na jeden měsíc znovu otevře příjem žádostí zájemcům, kteří se chtějí zařadit do exkluzivní skupiny majitelů Fordu GT.

2017_NEW_GT_PRO17261_sx002_ext_comp_v003_sc_hr_crop

Zájemci budou opět podávat žádosti přes formulář na internetu. Úspěšné žadatele poté kontaktuje služba Ford GT Concierge Service, která je provede procesem nákupu a individualizace vozu.

Odezva na Ford GT je bezprecedentní, poptávka převyšuje nabídku v poměru šest ku jedné,“ řekl Hermann Salenbauch, ředitel Ford Performance. „Prodloužením výroby Fordu GT po omezenou dobu budeme moci zachovat exkluzivitu tohoto extrémně atraktivního supersportu a zároveň nabídnout jeho vlastnictví většímu počtu zákazníků. V Evropě si svůj na míru sestavený vůz již převzalo 80 zákazníků.

Původně Ford oznámil, že za čtyři roky vyrobí 1 000 kusů. Výroba Fordu GT začala v prosinci 2016. Vůz je poháněn přeplňovaným motorem 3.5 EcoBoost V6. Pyšní se konstrukcí z uhlíkových vláken, aktivní aerodynamikou a nejvyšší rychlostí 347 km/h.

Společnost nedávno rovněž oznámila novou limitovanou edici Ford GT Heritage Edition, která připomíná 50. výročí vítězství Fordu GT40 v závodě 24 hodin Le Mans z let 1968 a 1969 speciálním zbarvením Gulf Oil.

Vozy pro nové úspěšné žadatele z Evropy se budou vyrábět v kalendářních letech 2020 až 2022.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru