Jarda Valtr zlatý na Baja Aragon 2018

Bonver Dakar Team si zásluhou Jaroslava Valtra odváží ze španělské rallye Baja Aragon zlatou medaili. Šéf týmu Vrátný skončil na pátém místě.

Tatra - Vrátný na Baja

Španělská rallye Baja Aragon, která se jela o víkendu 20. – 22. července přinesla úspěch ostravskému Bonver Dakar Teamu. Zasloužila se o něj posádka Jaroslav Valtr, Miroslav Zbranek a Radim Kaplánek. Druhý speciál s posádkou Tomáš Vrátný, Jaroslav Miškolci a Jaromír Martinec skončil na celkovém pátém místě.

Speciál pod vedení Jardy Valtra si v průběhu celého, 35. ročníku rallye Baja Aragon vedl výborně a průběžně si držel vedení ve všech etapách. Nezaváhal ani v poslední etapě průběžné vedení v neděli potvrdil a z letošního ročníku si tak posádka odnáší trofej nejcennější. Po příjezdu do cíle poslední etapy byli kluci spokojení a Jarda k tomu řekl: „Stejně jako předchozí etapy jsme si to i dnes užili. Etapa se zčásti skládala z úseků včerejšího dne, ovšem po předchozím silném dešti to daleko více klouzalo a také v řečištích bylo více vody. Dávali jsme si proto pozor, aby nás zbytečná chyba nepřipravila o vedení. Věděli jsme, že Martin Macík se bude snažit stáhnout časový náskok a počítali jsme s tím, že nás dojede. Pustili jsme jej před sebe a pak jsme už jen kontrolovali časový odstup. Celkově jsem spokojený, auto fungovalo skvěle a sedli jsme si i jako posádka. Chci klukům i celému týmu poděkovat za skvěle odvedenou práci.“ Valtrovi se vyplatilo, že v průběhu všech etap jel velmi technicky a vyvaroval se chyb, které by ho mohly připravit o cenný náskok před liazkou Martina Macíka. Ten skončil v kategorii kamionů na celkovém druhém místě. Martin Prokop v automobilech skončil třetí.

Bonver Dakar Team se bude v nadcházejících měsících věnovat přípravě techniky na rallye Africa Eco Race 2019, nicméně nevylučuje účast na některém z regionálních podniků, které se v průběhu září a října pojedou v Polsku, Turkmenistánu a Maroku.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru