A další Škoda Kodiaq – elegantní a dynamický Sportline

Řada designových prvků v exteriéru i interiéru byla navržena pro tuto sportovně laděnou variantu, která bude mít světovou premiéru na Mezinárodním autosalonu v Ženevě. Vůz bude nabízen se dvěma benzinovými a dvěma naftovými motory. Individuální úpravou exteriéru a interiéru zdůrazňuje zejména agilitu a dynamiku.

Kodiaq_SportLine_34FRONT

Sportline klade důraz na intenzivní potěšení z jízdy. Černě lakovanými prvky karoserie a speciální výbavou zvýrazňuje vůz své dynamické zaměření. Maska chladiče, střešní nosiče, kryty vnějších zpětných zrcátek a rámečky kolem bočních oken jsou černé. Sklo pátých dveří a boční skla od sloupku B dozadu mají standardně vyšší stupeň tónování. Pohledu zezadu dominuje tenká stříbrná lišta, integrovaná ve spodní části nárazníku.

Boční ochranné lišty jsou lakované v barvě vozu. Vůz má v sériové výbavě devatenáctipalcová kola z lehkých slitin ve speciálním designu. Volitelně jsou k dispozici i kola dvacetipalcová. Na předních blatnících je umístěna plaketa s označením modelu.

Model má ve výbavě sportovní sedadla (u řidiče elektricky nastavitelné a s pamětí) s potahem z materiálu Alcantara a stříbrným stehem. Sportovní charakter zvýrazňuje multifunkční volant, který je stejně jako hlavice řadicí páky potažen kůží, hliníkové kryty pedálů a také nové ukazatele přetížení, plnicího tlaku turbodmychadla, aktuálního výkonu motoru, teploty oleje a chladicí kapaliny, které může posádka sledovat na displeji.

Součástí obsáhlé standardní výbavy je i volba jízdního profilu (Normal, Sport, Eco, Comfort, Individual, Snow), ovlivňující řízení, odezvu plynového pedálu, automatické převodovky, řízení a klimatizace. Kromě toho má v sériové výbavě například elektricky nastavitelná a sklopná vnější zpětná zrcátka s automatickým stmíváním, pamětí a funkcí Boarding Spot (světlo ve vnějším zpětném zrcátku osvětlující nástupní prostor), vnitřní zpětné zrcátko s dešťovým senzorem a funkcí automatického stmívání, displej Maxi DOT, LED-ambientní osvětlení interiéru v deseti odstínech, logo KODIAQ na prahových lištách, dekor interiéru ve stylu „Sport“, dekorační interiérové prvky z materiálu Alcantara a koberečky se stříbrným stehem.

Škoda Kodiaq Sportline je v nabídce se dvěma benzinovými a dvěma naftovými motory:
1,4 TSI 110 kW (150 k) DSG/MP 4×4/DSG 4×4, maximální rychlost 197 km/h,
2,0 TSI 132 kW (180 k) DSG 4×4, maximální rychlost 207 km/h,
2,0 TDI 110 kW (150 k) DSG/MP 4×4/DSG 4×4, maximální rychlost 197 km/h,
2,0 TDI 140 kW (190 k) 4×4, maximální rychlost 210 km/h,

Vůz je dodáván standardně s pohonem všech kol. Systém pohonu všech kol pracuje rychle a inteligentně, jeho řídicí jednotka permanentně propočítává optimální hnací moment pro zadní nápravu. Za běžného provozu, zejména při nízkém zatížení nebo při brzdění motorem, posílá řídicí jednotka maximum hnacího momentu na kola přední nápravy, čímž snižuje spotřebu paliva.

Volitelně je Sportline k dispozici s adaptivním podvozkem DCC (Dynamic Chassis Control). Elektronicky regulované tlumiče může řidič nastavit v režimech Comfort, Normal, Sport. Pohon všech kol zajišťuje nejen lepší trakci při sportovní jízdě, ale příznivě se projeví také při jízdě s přívěsem. S touto technikou je SUV dobře připraveno i na jízdu na nezpevněných komunikacích. Se světlou výškou 194 mm dobře překonává i větší nerovnosti. Jeho přechodový úhel činí 19,7 stupňů, přední a zadní nájezdové úhly díky krátkým převisům vykazují hodnoty 22,0 a 23,1 stupňů.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru